Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Turizam Bavarske - diplomski
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Предмет овог дипломског рада је Баварска (Bayern), једна од најстаријих европских држава, данас у саставу Савезне Републике Немачке. У оквиру истог упознаћемо се са географским положајем Баварске, њеним природним карактеристикама - рељефом, климом, хидрографијом, флором и фауном, као и са историјским развитком, демографским и привредним особеностима и антропогеним карактеристикама. Највише пажње биће посвећено туристичким знаменитостима Баварске и могућностима искоришћавања предходно наведених карактеристика у туристичке сврхе.

За боравак туриста у некој регији значајни су и смештајно– угоститељски капацитети, као и развијеност саобраћаја. Кроз анализу промета туриста може се сагледати ниво развијености туризма, али и његов будући развој у овој регији.

Да би приказ туризма Баварске био што потпунији извршена су одређена теренска истраживања и аналитичко-синтетички приказ појединих елемената природе, друштва, културно-историјских и других вредности. Уз коришћење доступне литературе и одговарајућих извора, целовитост рада постигнута је уз примену картографског, графичког, статистичког, компаративног и метода критичности.

ТУРИСТИЧКО – ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ

Баварска лежи у срцу Европе, а представља највећу и најстарију државу у склопу Федералне Републике Немачке (Bundesrepublik Deutschland). Простире се од 8º58' до 13º50' источне географске дужине и од 47º16' до 50º34' северне географске ширине. Налази се на крајњем југу Немачке и заузима површину од 70.553 km², што представља 19,7% од укупне површине Савезне Републике Немачке, на којој живи 12.154.967 људи. Просечна густина насељености је 172 становника по km² (ADAC, 2003)...

Територија Баварске граничи се са немачким покрајинама Баден-Виртемберг и Хесен на западу и северо-западу, Тирингијом и Саксонијом на северу, те са државама Републиком Чешком на истоку и Аустријом на југу са укупном дужином граница од 2736 km, која тачно одговара ваздушној раздаљини између Минхена и Москве. И данас, близу Валдзасена, између планине Фихтелгебирге и границе са Републиком Чешком, стоји камени блок подигнут од стране Наполеона 1805. године који обележава ,,центар Европе”. Амстердам (850 km), Милано (500 km), Беч (450 km), Будимпешта (710 km), Праг (370 km), Париз (830 km), Рим (930 km) и Цирих (300 km) су на врло малим удаљеностима од Баварске (вредности су дате за друмска удаљености од Минхена). Зато и не чуди чињеница да Баварска спада међу најважније раскрснице ваздушних, железничких и друмских путева Европе...
Referentni URL