Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Alternativni formi Giro DItalia
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Почеток и развој на манифестацијата

Giro d’Italia (Giro = Круг), исто така познат како Кругот, е велосипедска етапна трка на долги стази. Во оваа трка учество зимаат многу познати професионални велосипедисти. Трката се одржува во мај или јуни, секоја година и трае околу три недели. Giro d’Italia е една од трките за Гран При, заедно со Tour de France и Vuelta a España.

Giro d’Italia како манифестација е формирана на 8 август 1908 година. Организирана е од Италијанскиот сспортски весник La Gazzetta dello Sport, со цел да направи пандан на трката Tour de France во Франција. Истотака сакал да му конкурира и на најголемиот ривал во издавачкиот бизнис Corriere della Sera, кој една година претходно организирал автомобилска трка низ Италија.

Како што и прилега на некоја манифестација, така Giro D’Italia морал да има некои правила и прописи. Првата трка започнала во Милано, на 13 мај 1909 година на плоштадот Лорето. Првата трка била долга 2448 километри и била поделена на осум етапи. Прв победник на Гиро ДќИталиа е Италијанецот Луиџи Гана, кој победи на 3 етапи, а што е поважно, и во генералниот пласман. . .


MaturskiRadovi.Net сајт е уште еден напор да ви обезбеди бесплатна, правилното водство кон развојот на вашата индивидуална работа, која може да го симнете само на нашата веб страница ...

Комплетната работа може да се види и / или преземање одапликацијата (а)
Тим http://www.MaturskiRadovi.Net сајт, тимот е мисли на тебе !
Referentni URL