Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Uticaj kočionog sistema na smanjenje zaustavnog vremena vozila
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Gotovi seminarski radovi na sajtu
http://www.maturskiradovi.net
Kontakt na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com
UVOD


Tek je prošao jedan vek od kada su serijski automobili ugledali svetlost dana na ulicama tadašnjih metropola, a da naslednici ondašnjih četvorotočkaša nemaju, gotovo, nikakvih dodirnih tačaka u pogledu sistema koji su odgovorni za rad većine sastavnih delova automobila.
Tome se može zahvaliti strahovitim dostignućima u pogledu mehanike, elektrotehnike i elektronike tokom sredine dvadesetog veka, naročito između dva svetska i tokom drugog svetskog rata kao i neprekidnim usavršavanjem istih do današnjih dana.

Ideja za vozilom se javila kao proizvod čovekove potrebe da individualno savlađuje sve veća rastojanja i da što manje vremena provede putujući, kako bi mu korisno upotrebljivog vremena ostalo što više.
Razvoj automobilizma je tekao u pravcu koji najviše odgovara potrebama širokih narodnih masa, a svaki proizvođač je za svoju marku imao nešto karakteristično što je doprinelo da svako nađe automobil po svojim merilima i prema svojim potrebama.
Razvoj automobila se može sagledati sa više strana, a koliko će strana biti zavisi upravo od celina koje se mogu izdvojiti kao sastavni delovi automobila.
Referentni URL