Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Odabiranje zuba kod bezubih pacijenata-diplomski
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Тоталне зубне протезе – пар зубних протеза – врста су зубних надокнада које представљају средство стоматопротетског лечења безубих пацијената. Овим средством надокнађују се изгубљени зуби и делови алвеоларног наставка и омогућује се обнова нарушених функција а да при том не смета и не оштећује површину живог ткива на коме лежи. Тотална зубна протеза својим обликом треба да има усклађен однос са обликом мишића за жвакање, њиховом динамиком и покретима доње вилице и у виличним зглобовима.
Делови тоталне зубне протезе су: база протезе и зуби.
Базу горње тоталне протезе чине: протезна плоча која прекрива тврдо непце, протезно седло које прекрива алвеоларни гребен, а са вестибуларне стране лабијално и букална крила.
Базу доње тоталне протезе чине: протезно седло које прекрива алвеоларни гребен, лабијално и букална крила са вестибуларне сттране и лингвално крило са лингвалне стране...

ОПШТА АНАМНЕЗА

Општу анамнезу треба узети без повреде пацијентове личности и без довођења пацијента у забуну о сврси прикупљања података. Узимају се сви подаци који на било који начин могу да утичу на успех терапије.
Неке пацијентове навике, као пушење на лулу, једнострано жвакање, могу да утичу на успех лечења и лекар треба да му укаже на штетне последице такве навике.
Треба прегледати усну дупљу, узимају се подаци о болестима које утичу на промене у устима, оним које отежавају лечење или утичу на процес прилагођавања. Обавезно се региструје присуство знакова дијабетеса.
Тешки хронични болесници с обољењем бубрега, неуромускуларним поремећајима, особе у постменопаузалном добу, као и оне које болују од епилепсије се могу сматрати особама с лошим општим стањем здравља. Протезе са појачаном металном базом, зубима веће механичке отпорности, раде се за особе оболеле од епилепсије, акромегалије, бруксизма....

САДРЖАЈ

УВОД............................................................... 3
1. ОПШТА АНАМНЕЗА......................................... 4
2. СТОМАТОЛОШКА АНАМНЕЗА............................ 5
3. ПРЕПРОТЕТСКА ХИРУРГИЈА.............................. 6
4. ОТИСЦИ БЕЗУБИХ ВИЛИЦА............................... 8
5. ЗАГРИЖАЈНИ ШАБЛОНИ................................... 9


Referentni URL