Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: M
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Mia

Ime Mia (Mija) je skraćena varijanta imena Marija. Ovo ime je popularno u mnogim zemljama svijeta pa tako i kod nas.
Milica

Žensko ime Milica je nastalo od pridjeva “mila”. Ovo je jedno od najpopularnijih srpskih ženskih imena, a često je i u Hrvatskoj.
Maja

Ime Maja potječe iz grčke i rimske mitologije. U grčkoj mitologiji Maja je najstarija od 7 plejada (kćerka titana Atlasa). U rimskoj mitologiji Maja je božica rasta i plodnosti. Ovo je relativno često žensko ime na našim prostorima.
Marija

Ovo je jedno od najpoznatijih ženskih imena na svijetu. Marija ima mnogo različitih interpretacija: hebrejski – “gorčina”, latinski – “zvijezda mora”, staro-egipatski – “voljena”. Neke od varijanti ovog imena su: Mirjam, Marijela, Marijola, Marijana, Mara, Marica.
Mila

Značenje ovog imena dolazi sasvim očito od pridjeva “mila”.
Mira

Slavensko žensko ime Mira je najvjerovatnije nastalo od imenice “mir”. Ovo ime je relativno često na našim prostorima.
Mirjana

Ime Mirjana dolazi od Miryam. Postoji mnogo različitih interpretacija ovog imena: hebrejski – “gorčina”, “ratobornost”, latinski – “zvijezda mora”, staro-egipatski – “voljena”. Ovo ime je relativno popularno na našim prostorima.
Mladena

Značenje imena Mladena (Mladenka) dolazi od pridjeva “mlada”.
Monika

Monika je antičko ime, mogućeg porijekla iz sjeverne Afrike ili feničkog porijekla. Neki smatraju da dolazi iz latinskog jezika od riječi monere što znači “savjetovati”. Također se asocira sa grčkom riječju monos što znači “sam, usamljen” ili monake – “redovnica”.
Referentni URL