Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Izrade trim staza - Diplomski rad
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Ovaj diplomski će pokriti oblast trim stazi, odnosno biće uopštene priče o trim stazama, šta su to trim staze, za čega služe, vrste trim staza. U ovom diplomskom biće i priče o tome kako trčanje na ovim trim stazama utiče na čovekov organizam, pokušaćemo da objasnimo da trčanje na ovim stazama pozitivno utiče na čovekov organizam i da se preporučuje trčanje na ovim stazama što je češće moguće i da se iskoristi svaki deo ove staze što je više moguće.
U ovom diplomskom biće malo reči i o izradi trim staza, tu ćemo pokriti deo države koji se bavi ovom tematikom.
Prikazaćemo jedne od najpopularnijih trim staza, šta nam nude kolika im je dužina, da li postoje nekakve prepreke na njima koje pospešuju neki trening i slično.
Prikazaćemo jedne od najpoznatijih trim staza ovde kod nas u Srbiji, jedna medju tim stazama je i trim staza na Adi Ciganliji koju ćemo pokriti i preći.

Trim staze


Trim staza je staza ili put koji se koristi za šetnju, biciklizam, trčanje ili neke druge aktivnosti. Neke trim staze su zabranjene svima osim planinarima, i nekolicina trim staza dopušta motorizovanim vozilima.

Trim staze na kojima je manje rađeno odnosno nekada ništa nije rađeno zovu se „divlje“ ili teške trim staze, jer se one formiraju čestom upotrebom pre nego nekom doradom...

SADRŽAJ

1 Uvodne napomene 3
2 Trim staze 3
2.1 Vrste trim staza i njihova upotreba 4
2.1.1 Stepenišne trim staze 4
2.1.2 Biciklističke trim staze 5
2.1.3 Kros-kantri skijanje 7
2.1.4 Gradske trim staze 7
2.1.5 Trim staze u vojnoj obuci 8
3 Trim staze u Srbiji 9
3.1 Ada Ciganlija 9
3.2 Pančevačka trim staza u „Narodnoj Bašti“ 11
4 Izrada trim staza 11
5 Uticaj trim staza na čovekov organizam 15
5.1 Trčanje na trim stazama 15
5.2 Vežbanje u prirodi 15
5.3 Biciklizam na trim stazama 16
6 Zaključak 16
7 Literatura 17Referentni URL