Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Partizan oteo Klea Zvezdi
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
[Slika: kleo-v.jpg]

Partizan se bacio na posao doterivanja tima koji će ovog leta pokušati da se domogne Lige šampiona. Mladen Krstajić ovih dana dolazi na pregovore u Humsku, sa dosadašnjim centarforom Zvezde Kleom postignut je dogovor i on bi već naredne nedelje trebalo da potpiše ugovor sa crno-belima, dok još od od ranije postoji interesovanje za nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije, Gorana Lovrea, koji je prve fudbalske korake napravio baš u Partizanu.

Prvi koji će pojačati redove šampiona Srbije biće Brazilac Gabrijel Kleverson, poznatiji kao Kleo. Pošto je odradio pozajmicu na „Marakani“, on je postao slobodan agent, tako da njegovog angažovanja neće iziskivati plaćanje bilo kakvog obeštećenja. Za Kleove usluge bila je zainteresovana berlinska Herta, ali je kao i u slučaju Fejse, Partizan bio brži i konkretniji u ponudi, pa će brazilski golgeter biti prvi igrač posle 21 godine koji je prešao iz Zvezde u Partizan. Poslednji je tom trasom prošao Goran Milojević 1988. godine.

Što se tiče Krstajića, stasiti defanzivac je još ranije istakao želju da karijeru završi u Partizanu. Iako je iz Beograda otišao pre devet godina, on odlično poznaje zadnju liniju ovog tima crno-belih s obzirom na to da je sa Gavrančićem i Đorđevićem dugo bio saigrač u reprezentaciji. Ugovor sa Šalkeom mu je istekao, a jedino šta može da spreči Krstajićev povratak u crno-beli tabor su unosne ponude iz PSV-a, Minhena 1860...

- Krstajić je na odmoru i danas se vraća u Beograd. Sutra ćemo se sastati i porazgovarati. On je značajan za nas zbog harizme, ljudskih kvaliteta, ali i igračke sposobnosti i fizičke spreme, jer sam siguran da može još dve godine da igra na visokom nivou - optimista je direktor Ivan Tomić.
Treće veliko pojačanje bi mogao da predstavlja povratak Gorana Lovrea. U Humskoj bi rado u svojim redovima videli sadašnjeg vezistu Groningena. Iskustvo stečeno igranjem pet sezona za Anderleht i tri godine provedene u holandskoj eliti dobro bi došle srpskom prvaku, ali njemu ugovor sa timom sa „Evroborga“ ističe narednog leta.

Prelasci iz Zvezde u Partizan
1962. godina Antun Radinski
1964. godina Velibor Vasović
1986. godina Milko Đurovski
1988. godina Goran Milojević
2009. godina Gabrijel Kleo

Gabrijel Kleo
C. zvezda
Učinak u sezoni
Prvenstvo: 20 utakmica,
8 golova
Kup: 4 utakmice, 4 gola
Evropa: nije igrao
Tržišna vrednost:
1.750.000 evra
Mladen Krstajić Šalke
Učinak u sezoni
Prvenstvo: 24 utakmice, 1 gol
Kup: 3 utakmice
Evropa: 4 utakmice
Ugovor: istekao:
Tržišna vrednost:
3.000.000 evra
Goran Lovre Groningen
Učinak u sezoni
Prvenstvo: 32 utakmice, 4 gola
Kup: 3 utakmice
Plej-of: 4 utakmice, 1 gol
Ugovor: do 2010. godine
Tržišna vredost:
1.800.000 evra

Preuzeto sa: Blic
Referentni URL