Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Anoreksija i Bulimija
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Poremećaji ishrane predstavljaju ozbiljnu pretnju fizičkom i mentalnom zdravlju savremene žene kao i savremenog muškarca. Naučnici sa naših prostora posvetili su daleko veću pažnju opisu anoreksije nervoze (anorexia nervosa) kao najčešće prisutnog poremećaja ishrane, za razliku od svetskog korpusa literature, u kojem je u podjednakoj meri opisana i istraživana i bulimija nervoza (bulimia nervosa).

Ovaj poremećaj u ishrani identifikovan je 1959. godine ali je zvanično priznat 1994. godine. Prejedanje je psihosomatski poremećaj, što znači da se prejedanjem želi potisnuti neka neprijatna emocija. Ta emocija može biti prepoznatljiva za osobu, ali isto tako može biti i neprijatna emocija (ili više njih) toliko duboko potisnuta da sem uz vođenje stručne osobe, ne moče ni da je prepozna.

BED je sličan opsesivno-kompulzivnom poremećaju. Istraživanja nas upućuju na to da je ovaj poremećaj posledica uslovljavanja i učenja posebnog obrasca ishrane još iz najranijeg detinjstva. Česti smo svedoci da roditelj hranom umiruje dete. Ovo je začaran krug utehe od svakodnevice, stresa, depresije, nemoći itd, koja kreće sa epizodama prejedanja a nastavlja se sa mržnjom prema samom sebi. Tu se krug zatvara i okreće, sve dok osoba ne shvati da ima problem, a samim tim potrazi stručnu pomoć...

SADRŽAJ :

UVOD 2
1 ANOREKSIJA 3
1.1 Simptomi 3
1.2 Uzroci 4
1.3 Lečenje 5
2 BULIMIJA 6
2.1 Simptomi 6
2.2 Bulimiа nervozа 7
2.3 Uzroci 8
2.4 Lečenje 8
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 10

Referentni URL