Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Slučaj kubanske ''petorice slavnih'' i njihova nevinost
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Kako SAD krši osnovna ljudska prava pet kubanskih zatvorenika, koji su bez dovoljno dokaza zatočeni u američkim zatvorima još od 1998. godine? Najjasniju sliku ove situacije daju intervjui sa članovima njihovih porodica, koji zajedno sa njima čekaju i bore se za fer suđenje. Nazivaju ih petorica iz Majamija.
Čitav tok suđenja, ili bolje rečeno farse koja je imitirala suđenje, nedvosmisleno ukazuje na to da se radi o političkom procesu, o čemu svedoče i drakonske kazne kakve su presedan u američkom pravosuđu. Posle talasa nasilja usmerenog prema Kubi, od strane najamničkih bandi iz krugova kubanske anti-fidelovske zajednice na Floridi, ova petorka je devedesetih godina prošlog veka došla u SAD. Njih je nenaoružane poslala kubanska vlada, bez ikakve namere da nanesu štetu SAD-u, a njihov jedini zadatak je bio da uđu u trag organizatorima terorističke mreže koja napada Kubu i kojoj vlada SAD-a nema ni želju ni volju da stane na kraj, naprotiv, informacije govore o tme da čak i podržava njihove akcije.

Bombe su postavljane po hotelima, autobusima, na aerodromu. Ova petorica se brzo infiltrirala u terorističke grupe i obaveštavala svoju vladu o planiranim akcijama. Umesto da pohapsi teroriste, FBI hapsi "Petoricu" i protiv njih započinje monstruozni proces, optužujući ih za „težak slučaj zavere u cilju bavljenja špijunažom“. Iz dosijea se vidi da ih vlada SAD-a nikad nije optužila za bavljenje špijunažom, niti ima dokaza da je akt špijunaže ikad počinjen, kao ni da je pronađen bilo kakav optužujući dokument. . .

Sadržaj:

UVOD 3
1.1 Petorica slavnih 4
1.2 O Karilesu, ili o pravdi 5
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 11

Referentni URL