Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Hemijska priprema vode
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
Boskit je ruda koja sadrži jedinjenja elemenata tipa gvožđa silicijuma i dr. koja negativno utiču na proces dobijanja glinice.Zbog toga, da bi dobili glinicu visokog kvaliteta i uz minimalne gubitke, boksit prolazi kroz nekoliko operacija kojima se iz njega odstranjuju neželjene supstance. Najpovoljniji način dobijanja glinice iz rude boksita je primjena niza operacija koje predstavljaju Bajerov postupak.

U ovom radu ukratko će biti opisana Hemijska priprema vode koja se koristi za kotlove u energani u fabrici Birač. Fabrika Birač se bavi proizvodnjom glinice po Bajerovom postupku....


Područje rada fabrike glinice AD ,,Birač” Zvornik

Fabrika glinice ,,Birač’’ spada u hemijsku industriju i bavi se preradom boksita. U proizvodnom programu fabrike glinice ,,Birač’’ prioritetno mjesto zauzima proizvodnja glinice, kao što se vidi iz samog naziva, ali proizvodnjom drugih prvenstveno alumosilikatnih proizvoda, kao što su:

- hidrat,
- zeolit,
- granulisani zeolit i
- vodeno staklo.

Svi navedeni proizvodi imaju veliki opseg primjene u drugim industrijama, prvenstveno hemijskim. Što se tiče same tehnologije pri proizvodnji glavnih proizvoda glinice i hidrata, koristi se Bajerov proces koji se sastoji iz 6 koraka i to priprema mineralnih sirovina, prerada mineralnih sirovina, priprema rastvora, raščinjavanje i kalcinacija.
Fabrika glinice Birač AD je akcionarsko društvo čiji je većinski vlasnik strani investitor, a udeo malih akcionara je oko 40%. Akcije fabrike se nalaze na berzi i primjećuje se tendencija porasta njihove vrijednosti. Zbog činjenice da je većinski vlasnik strani investitor, organizacija firme i upravljanje istom je jako dobro organizovano i postoji velika tendencija uvođenja novih savremenih tokova u istu...
Referentni URL