Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Virtualno preduzeće
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Sve više savremene informacijsko – komunikacijske tehnologije, personalni računari, računalne mreže i na njima utemeljeni informacijski sistemi postaju „strateško oružje“ organizacije (preduzeća). Od njih zavisi cjelokupna uspješnost i dugoročna perspektiva poslovanja nekog preduzeća.
Informacijska tehnologija bitno mijenja konkurentske perspektive svih djelatnosti, proizvodnje i usluga. Računari imaju najneposredniji uticaj na sve poslove kojima se danas bavimo, na sve ono što radimo i na načine kako to radimo.

Kada su se prvi računari tek pojavili u modernom poslovanju mnogi su pomislili da je došao kraj uredima zatrpanim bezbrojnim gomilama papira, ali stvari se baš nisu uvijek odvijale kako se zamislilo, a količina papira u uredima, umjesto da se smanji, čak se povećala.

Iako postoji sva tehnologija potrebna za ostvarenje ideje ureda bez papira, čak i sam Bill Gates ističe da se korištenje papira udvostručuje svake četiri godine te da je oko 95% svih informacija u SAD-u još uvijek na papiru, a samo se 1% čuva na elektronskim medijima (arhivama). Gates iznosi i tezu da broj procesa dokumentovanih na papiru raste puno brže nego što ih digitalna tehnologija može zamijeniti. Osim toga, uočava se znatan porast upotrebe papira u modernom poslovanju koji proistječe upravo korištenjem ..

Sadržaj:


1. Uvod 3
2. O virtualnom (elektronskom) kancelarijskom poslovanju 4
3. V-kancelarija 6
4. Struktura V-kancelarije 7
5. Prednosti V-kancelarije 10
6. Nedostaci V-kancelarije 11
7. Virtualna organizacija 12
8. Primjer - BD virtualna kancelarija 13
9. Zaključak 14
10. Literatura 15

Referentni URL