Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Oprez - stigli su klonovi prijemnika Dreambox DM800 HD!
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Na tržištima širom Evrope proteklih su se nekoliko dana počeli pojavljivati klonovi popularnog HD digitalnog satelitskog prijemnika Dreambox DM800-HD. Uređaji se prodaju pod imenima "iNETBOX HD PVR", "ExtremeBox 800 HD PVR", "BullBox 800 HD" i "PCBOX DM800 HD PVR".

Uređaji su već dostupni u Grčkoj ali i Rusiji. Mjesto proizvodnje dotičnih uređaja nije poznato no nagađa se da je to najvjerovatnije (kao i u većini slučajeva) Kina.

Prijemnici su dakako, na očigled lošije napravljeni u odnosu na originalni set top box DM-800 PVR, a potencijalne kupce se upozorava da bi sa njima mogli imati problema kojih sa originalnim uređajima zasigurno neće biti.

Naime, Dream Multimedia je svoj originalni DM-800 HD PVR solidno zaštitila od kopija pa se tako mogu očekivati i novi službeni sw (CVS) koji će biti u stanju zablokirati lažne DM800. Da je to moguće Dream Multimedia je itekako dokazala sa modelom DM500 kada su širom Evrope blokirane hiljade Dreambox klonova.

Pa stoga, prije nego što odlučite kupiti klon DM800 PVR, dobro razmislite o toj investiciji jer biste zbog toga u budućnosti ipak mogli biti u značajnom gubitku. Naime, cjenovna razlika između originalnih DM800 i kopija vrlo je mala.

[Slika: nzlyj5.jpg]
kopija DM800
Thanks.
Referentni URL