13-10-2013, 09:15 AM
Uvod
Sadržaj
Ovaj seminarski rad sastoji se od pet pesama Vojislava Ilića, koje sam izabrala po svojoj savesti, čitajući zbirku prepunu najdirljivijih emocija. Ovih pet pesama jedinstvene su u njegovom radu, bar po mom mišljenju, i svaka predstavlja nešto posebno, za sebe. Ili se poruka metaforično skriva iza stihova, pa je treba razotkriti, ili se kroz pesme provlači misterija koja izaziva i blagu jezu, sve je to svojstveno za sebe.
Zatim, pesma „Sveti Sava“ je još jedan poseban pravac povezan sa istorijom i srpskom kulturom. Pored toga imamo i kompleksna mišljenja kao što je slučaj sa „Istinom“. I na kraju svega dolazi satirična pesma, koja ismejava srbe koji su pred izborima.
U svakom slučaju pokušala sam da svaku od ovih pesama posebno kritički obradim i sebi svojstvenog ugla gledanja. Nadam se i da sam u tome uspela.
Zatim, pesma „Sveti Sava“ je još jedan poseban pravac povezan sa istorijom i srpskom kulturom. Pored toga imamo i kompleksna mišljenja kao što je slučaj sa „Istinom“. I na kraju svega dolazi satirična pesma, koja ismejava srbe koji su pred izborima.
U svakom slučaju pokušala sam da svaku od ovih pesama posebno kritički obradim i sebi svojstvenog ugla gledanja. Nadam se i da sam u tome uspela.
Sadržaj
1. Uvod..........02
2. Biografija........03
3. Analiza pesama...........06
3.1.Grm................06
3.2.Ispovest....... ............07
3.3.Sveti Sava................14
3.4.Putnik........................15
3.5.Srbin u raju.................18
4. Zakljčak....................20
5. Literatura...................21
2. Biografija........03