Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Elektronsko poslovanje i poslovna etika
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Elektronsko poslovanje je kupovina i prodaja informacija, proizvoda i usluga putem računarske mreže i podrška za bilo koju vrstu poslovnih transakcija putem digitalne ihfrastrukture. Elektronsko poslovanje na internetu predstavlja on-line naručivanje i plačanje. Savremene digitalne tehnologije omogućavaju efikasnije poslovanje, bez korišćenja papirnih dokumenta i bez neposrednog kontakta između učesnika u pocesu poslovanja. Sprovđenje savremenog poslovanja na početku novog milenijuma je kompleksan, višedimenzionisan proces, pun kontoverzi, dilema i otvorenih pitanja.


ELEKTRONSKO POSLOVANJE I POSLOVNA
ETIKA

Pojam i vrste elektronskog poslovanja


Elektronsko poslovanje se može definisati kao „kupovina i prodaja informacija, proizvoda i usluga putem računarske mreže i podrška za bilo koju vrstu poslovnih transakcija putem digitalne infrastrukture“. S druge strane elektronsko poslovanje može se posmatrati kao proces u kome se vrši pretvaranje digitalnih ulaza u, na odgovarajući način vrednovane, izlaze kroz komplet posrednika.
Sva ova poboljšanja mogu rezultirati višim performansama (bolji kvalitet, veće zadovoljstvo kupaca), većom ekonomskom efokasnošću (manjim troškovima) i mnogo bržom razmenom. Ovim se omogućuje razmena između dva ili više entiteta koji koriste spoljno povezane mreže. Transakcija predstavlja razmenu koja se javlja kao da neki ekonomski entitet prodaje proizvode ili nudi usluge drugom entitetu. Takođe se javlja i kada se proizvodi ili usluge prenose putem tehnički razvojenog interfejsa koji povezuje klijenta sa proizvođačem.

Poslovanje na mreži se razvilo u nekoliko različitih tehnologija: ...

SADRŽAJ

UVOD ........................... 2
1. ELEKRONSKO POSLOVANJE I POSLOVNA ETIKA... 3
1.1 Pojam i vrste elektronskog poslovanja ..........3-5
1.2 Internet i elektronsko poslovanje ............ 6
1.3 On-line marketing i uloga interneta ........... 8
1.4 Neetičko ponašanje u elektronskom poslovanju ...... 9
Zaključak............................ 11
Literatura ............................ 12
Sažetak i ključne reči...................... 13
Referentni URL