Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Povijest rockwool grupe - esej
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


SAŽETAK: Rockwool Grupa proizvodi proizvode od kamene vune i proizvode poput fasadnih panela, panela za smanjenje vibracije i buke, supstrata za uzgoj bilja i dr. Osnovana je u Danskoj 1909. Danas posluje diljem Europe, Sjeverne Amerike i Azije. U Hrvatsku dolazi krajem 2005. godine gdje u Istri osniva tvrtku Rockwool Adriatic. Dolaskom u Istru uzrokovali su mnogo nezadovoljstva mještana zbog njihove brige o okolišu . Unatoč protivljenjima u javnosti tvornica u Pićanu je puštena u probni rad 2007.godine. Ubrzo su uočene određene nepravilnosti u građevinskoj dokumentaciji te je tvornica zbog toga zatvorena.

KLJUČNE RIJEČI:
Rockwool, Rockwool Adriatic, Pićan, kamena vuna, tvornica, društvena odgovornost, etika, interesni dionici .


Povijest Rockwool Grupe


Rockwool Grupu je 1909.godine osnovao Gustav Kahlerje. Danas, Rockwool Grupa je vodeći svjetski proizvođač kamene vune i osvaruje promet od 9,1 bilijun DKK ima više od 8500 zaposlenih. Grupa ima tvornice u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji, a širom svijeta ima prodajne urede, distributere i partnere. Sjedište Rockwool Grupe nalazi se u Hedehuseneu u Danskoj. U sjedište se također nalaze i Centar za istraživanje i razvoj i Odjel za zaštitu okoliša. Grupa se 1937.godine širi u Švedsku, 1938.godine u Norvešku, a 1954. godine u Njemačku koja je bila jedno od najvažnijih tržišta u Europi. Tijekom 1958. godine vođenje Grupe preuzima Gustavov sin Claus.Tijekom 70-ih godina otvaraju drugu tvornicu u Njemačkoj(Neuburg) i novu tvornicu u Velikoj Britaniji(Brigend,Wales), 1980.-te otvaraju tvornicu u Francuskoj(St. Eloy-les-Mines), a 1985. i 1988. preuzimaju tvornice Hiltrup(Njemačka) i Roxil Inc.(Kanada). Preuzimanje Roxil Inc. je prvo širenje van Europe. Nakon pada komunizma Grupa se širi na tržište istočne Europe gdje preuzima tvornice u Istočnoj Njemačkoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj, ulazi u zajednički poduhvat s najvećom tvornicom kamene vune u Poljskoj, tekupuju dio najveće tvornice kamene vune u Rusiji. U 21. stoljeću Grupa preuzima tvornice u Maleziji, Španjolskoj, Italiji te gradi tvornicu u Hrvatskoj...
Referentni URL