Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Federiko Garsija Lorka
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Osvrt na dvadeseti vek, pokazuje nam paralelno delovanje više stilskih pravaca istovremeno. Čak ga možemo nazvati periodom ’’krize poezije’’. U tom vrtlogu koji se svakodnevno ubrzavao, književnici su više nego ikada zalazili u ćorsokake pokušavajući da odgonetnu na pitanje’’Kako stvoriti delo neprolazne vrednosti?’’.
Odgovor su našli u različitim modernim, ali i ponekim starim tehnikama. Osećanju za detalje, slike, povezivanju vizija, simbola..., unutrašnjeg sveta, koji je omogućavao autentičnost i kvalitet svakog dela ponaosob.
U znaku te poetike nastajala su popularna dela koja sa punim pravom možemo nazvati NEPROLAZNIM.


Život i delo:

’’ I on beše iz te zemlje u kojoj se zna da čovek ne može ništa imati, ako se najpre nije odrekao svega’’.
Veliki španski pesnik, Federiko Garsija Lorka, posle Drugog svetskog rata postao je simbol moderne ljubavne poezije i pesništva uopšte.
Rođen je 5.juna 1899.god. u Fuente Vakerosu, blizu Granade. Poticao je iz imućne andaluzijske porodice koja je brojala šest članova. Federiko Garsija Rodrigez-otac, majka Visenta Lorka, brat Francisko i Federikove dve sestre Konćita i Isabela. Porodica Lorka se 1913. god. posle kratkog boravka u Almeriji preselila u Granadu, gde je Federiko započeo svoje studije književnosti i prava, a istovremeno se interesovao za muziku, pre svega instrumente klavir i gitaru. . .
Referentni URL