Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Adidas
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Brend, pojam koji su goniči na Divljem zapadu koristili za označavanje stada, danas ima jedno drugo značenje. Brend (marka) predstavlja metafizičku sumu, odnosno, sinergiju svih podataka o proizvodu (ime, izraz, dizajn, simbol) koji omogućuju identifikaciju i razlikovanje proizvoda od proizvoda konkurencije. Međutim, brend je i mnogo više od toga. Osim samog proizvoda koji predstavlja, brend uključuje i kvalitetu preduzeća i proizvoda, način poslovanja te komunikaciju s tržištem, odnosno s krajnjim potrošačem.


Osnovna prednost brenda proizilazi upravo iz njegove slike u podsvesti potrošača-korisnika, odnosno mogućnosti za njegovo prisećanje i prepoznavanje.

Glavni cilj brenda upravo leži u tome da nam se ureže u pamćenje, zapravo da postanemo trajno obeleženi. Brend se slobodno može prevesti i kao "proizvod za celi svet ".

Adidas brend ima misiju da postane najbolji svetski sportski brend uz slogan Ništa nije nemoguće - Impossible is nothing. Godine 1920. po završetku Prvog svetskog rata porodica Dassler krenula je da proizvodi obuću za sportiste....

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 BRENDING 4
1.1 Istorija i razvoj brenda 4
1.2 Šta je brending? 4
1.3 Elementi i osobine brenda 5
1.4 Upravljanje brendom 6
2 ADIDAS – SPORTSKI BREND 6
2.1 Adidas Brand Store 8
2.2 Adidas Sport Performance 8
2.3 Adidas Sport Heritage 8
2.4 Adidas Sport Style 8
2.5 Adidas na svetskim kupovima 9
2.6 Adidas i Muhamed Alija 10
2.7 Adidas – marketinški događaj na svetskom prvenstvu 2010. godine 10
2.8 Adidas povećao profit 12
2.9 Adidas i NBA 13
2.10 Adidas i Ana Ivanović 13
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15
Referentni URL