Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Globalizacija i mediji -hr
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Globalizaciju kao proces karakterizira proces stapanja i ujedinjavanja materijalnih i duhovnih elemenata cijelog društva. Ona kao takva može biti i negativna i pozitivna društvena misao, a sve ovisi o tome kako ju koristimo i kojim je ona materijalnim i društvenim elementima ispunjena. Ona se širi ubrzano u sve dijelove svijeta i tako tvori homogenost istih ideja, pravila ponašanja, kulture i drugih sličnih pojava. Njena rasprostranjenost po cijelom svijetu zasluga je kanala kojima ona putuje, a to su mediji.

Pojava globalnog medijskog sustava bliskog je datuma i većinom se reflektira kroz globalizaciju tržišne ekonomije. Globalni mediji također, igraju i središnju ekonomsku ulogu u opskrbi dijela globalne infrastrukture za ne medijske kompanije te olakšavaju njihove poslove. Globalni mediji predstavljaju glavno sredstvo za reklamiranje korporativnih proizvoda koji su namijenjeni prodaji i na taj način olakšavaju prodor korporacija u nove zemlje, regije, tržišta. Multinacionalne korporacije, međutim, utječu i šire svoju moć na sve države. Nijedna ne može izbjeći "globalno traženje". Investicijske odluke korporacija donose se na globalnoj razini, prenoseći kapital ili resurse iz jedne zemlje u drugu, utječući na (ne)zaposlenost milijuna ljudi i stupanj ekonomske aktivnosti u pojedinim državama . Prema mnogima, svijet i svjetsko društvo postali su "mnoštvo bez jedinstva" , gdje svatko gleda svoje interese, nastoji što više zaraditi i nadmašiti konkurenciju. Informativni i zabavni programi globalnih medija stvaraju povoljnu ideološku i informativnu klimu koja sadrži povoljnu ekonomsku, političku i moralnu komponentu za profit. Ukratko moglo bi se zaključiti da globalni mediji predstavljaju neophodnu komponentu globalnog kapitalizma i jedna su od njegovih glavnih karakteristika...


Sadržaj :

UVOD 3
1.1 DEFINICIJA POJMOVA MEDIJA I GLOBALIZACIJE 5
1.2 INFORMACIJA KAO DRUŠTVENA POTREBA 6
1.3 GLOBALIZACIJA I MEDIJI 10
1.4 MASOVNI MEDIJI, MOĆ I GLOBALIZACIJA 13
1.5 LIDERSTVO U GLOBALIZACIJI 15
ZAKLJUČAK 20
LITERATURA 22
Referentni URL