Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Istopolno roditeljstvo - ij
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Obzirom da je danas u svijetu,ali i u Bosni i Hercegovini sve vise zastupljeno priznavanje LGTB osoba i njihovih veza,te njihovo uključivanje u društvenu zajednicu,to se sve više postavlja pitanje njihovoh mogućnosti da pravilno odgajaju i vaspitavaju djecu.Tako smo mi koristeći se istraživačkim metodom pronašli adekvatnu literaturu te odgovorili na pitanja:“Sta su to LGTB lica?“,“Sta predstavlja istopolno roditeljstvo“,“Koliko je ono zastupljeno u svijetu i da li je dopusteno?“ i sl.Ova pitanja u različitim zemljama različito se i posmatraju,u nekima osuđuju u nekima ne.Što se tiče Bosne i Hercegovine usvajanje principa zaštite pojedinca jedan je u nizu koraka ka stvaranju istinski demokratske države u kojoj su vjera, nacionalnost, seksualna i rodna pripadnost garantovano pravo svakog pojedinca i ne mogu biti osnov za diskriminaciju. Ovdašnji političari zaboravljaju sve ove aspekte zakona i fokusiraju se samo na jedan njegov dio koji bi, u bližoj ili daljoj budućnosti, mogao biti osnov za legalizaciju istospolnih brakova. Odjednom se priča o eventualnoj legalizaciji istospolnih brakova pretvorila u najvažniji politički problem.Mišljenja smo da su istopolni roditelji jednako sposobni da hrane i odgajaju djecu,kao i heteroseksualni i da mogu na isti nacin da svojoj djeci pruže ljubav i potrebnu pažnju,stoga ne osuđujemo dozvolu za izdržavanje djece od strane istopolnih roditelja. Homoseksualnost nije bolest i nije društvena devijacija te očekivati da će se djete 'zaraziti' homoseksualnošću je smješno. Naravno, pod uslovom da ga potencijalni roditelji ne ubjeđuju kako je homoseksualnost way to go i da mu ne zabranjuju ostvarivanje njegovih heteroseksualnih sklonosti,no opet ne verujemo da bi takvu indoktrinaciju sproveo ijedan iole normalan roditelj kakvog god seksualnog opredjeljenja bio.
Jednostavno, homoseksualnost nastaje još u stomaku i kako će to djete kasnije odrastati uopšte ne utiče na njegovo seksualno opredeljenje...

SADRŽAJ:

1.Uvod..............................................3
2.LGBT osobe...........................................4
3.Zakonske odredbe........................................7
4.Istospolni brak..........................................8
5.Istospolno roditeljstvo......................................9
6.Kako LGBT osobe postaju roditelji...............................9
7.Procjene roditeljstva i posljedice kod djece.........................10
8.Zakonski status u svijetu....................................11
9.Homoseksualnost u Bosni i Hercegovini...........................12
11.Zaključak..........................................14
12.Literatura..........................................15
..pozdrav!
..da li u okviru ovog rada postoji pozivanje na neko istrazivanje sprovedeno u bih ("9.Homoseksualnost u Bosni i Hercegovini...........................12") samo za homoseksualnost ili i za roditeljstvo itopolnih brakova?

marula ,)
U sadrzaju toga nema, tako da je odgovor nema.

poz
Referentni URL