Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Značaj suradnje obitelji i predškolske ustanove
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Od svih uloga koje tijekom života imamo, bilo da nam one pripadaju ili se za njih opredijelite, u ulogu roditelja ulažemo najviše napora, emocija i truda, jer želimo biti što bolji. Ali, jedan od najvećih problema u odgoju je što dugo možemo pravimo pogreške, odnosno da budemo u klopci za roditelje, a da uopće i ne znamo! Kako bi se zdravo psihički razvijala, djeci su, uz puno ljubavi i pažnje, potrebne svakodnevne male frustracije iz kojih uče kako da svlada prepreke u životu, kako da dođu do onoga što žele, kako se utješi kad im nije po volji, kako uzmu u obzir druge ljude itd.. Podređujući sve, pa čak i osobne potrebe svojoj djeci, može se dogoditi da ih naučimo neke stvari koje nismo željeli - npr.. da su uvijek na prvom mjestu i da drugi ljudi nisu važni ili, ako učiti od nas kao modela, da je u redu podređivati se drugima i ne zauzeti se za sebe.

Ponekad roditelji pretjeraju u podređivanje svog života potrebama djece. Sve je više roditelja koji ne znaju reći "ne" svojoj djeci, jer se boje da će ih, ako to učine, manje voljeti. Također, velika greška je pokušati nametnuti svom djetetu prijateljstvo. Vaše dijete i Vi niste prijatelji. Vi ste roditelj, osoba koja ga voli najviše na svijetu, koja će uvijek oprostiti i osoba koja je uvijek tu za njega, do kraja života, bez obzira na sve, a to je mnogo više od prijatelja.1 Ispoljavanje emocija se mijenja ovisno o Natjecanja socijalnh ograničenja (odgojnim djelovanjem), usvajanja normi i pravila, kao iu zavisnosti od razvoja socijalnog saznanja i socijalne inteligencije, odnosno, adekvatnijim i objektivnijim vrednovanjem situacije. Učestalost emotivnih reakcija opada dijelom zato što dijete naučiti emotivni ispadi izazivaju socijalnu osudu, dijelom i zato što usvoji cijeli niz drugih reakcija i repertoar ponašanja kojim adekvatnije saopćava emotivna doživljavanja. Često dijete ne ispoljava strah izravno, ali uvijek svoj lik na crtežu prikazati u strahu ili lik drugog djeteta prikazati s izraženim strahom i slično). . .

Sadržaj :


UVOD 3
1.1 Pogledi i shvatanja o obitelji i njenoj funkciji u razvoju ličnosti 4
1.2 Međusobni odnosi roditelja i surova realnost današnjice 5
1.3 Roditelj i dijete 6
1.4 Tipovi roditelja 6
1.4.1 Brižni roditelji 6
1.4.2 Autoritativni roditelji 7
1.4.3 Strogi roditelji 7
1.4.4 Tolerantni roditelji 7
1.4.5 Zauzeti roditelji 7
1.4.6 Nezainteresovani roditelji 8
1.5 Projekat "5 +" 8
1.5.1 Pravilo plus (+) 8
1.5.2 Profil dobrog odgojitelja 8
1.6 Međusobna informiranost odgojitelji i roditelja 9
1.7 Individualno informiranje 11
1.7.1 Grupni razgovori 11
1.7.2 Roditeljski sastanci 12
1.8 Sustina značaja suradnje roditelja i predškolske ustanove 12
1.9 Osnovni koraci u odgoju djeteta 13
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 17
tema je veoma zanimljiva i moze bitti od koristi svim roditeljima
Referentni URL