Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Devizni racun
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


УводДевизни рачун је рачун за обављање послова полагања и подизања, плаћања и пријеноса новчаних средстава у складу са девизним прописима.

ПОЈАМ ДЕВИЗНОГ КУРСА ( ТЕЧАЈА )

Интервалутни курс (те ај) или шире, девизни курс (те ај) је цијена неке стране валуте изражена у домаћој валути ( у домаћем новцу ). Термин или појам „валута“ односи се на ефективни новац, док се под појмом „девизе“ озна ава краткоро на потраживања домаћих лица у страној валути према иностраним лицима.


ДЕВИЗНА ТРЖИШТА

Девизно тржиште (фореx или ФX) је један од најузбудљивијих и брзо напредујућих тржишта. До скора трговање на девисном тржишту је било власништво великих финансијских институција, корпорација, централних банака, осигуравајућих фондова и изузетно богатих појединаца. Појавом интернета све се променило и сада је могуће да и просечни инвеститори купују и продају девизе једним кликом миша.

Дневно варирање валута је обично веома мало. Већина валутних парова се креће мање од 1 % на дан представљајући мање од 1 % промене вредности валуте. Ово чини девизно тржиште једним од најмање променљивих финансијских тржишта. Због тога многи шпекуланти се ослањају на доступност огромне моћи за повећавање вредности потенцијалних померања. На девизном тржишту та моћ (левераге) може достићи до 250:1. Већа моћ (левераге) може бити изузетно ризична, али због 24 – часовне трговине и дубоке ликвидности брокери девизног тржишта могу да направе високу моћ (левераге) индустријског стандарда како би преузели кретање значајно за фx трговце.

Изузетна ликвидност и доступност моћи су помогли подстицају брзог раста тржишта и учинили га идеалним местом за многе трговце. Места могу бити отворена и затворена минутима или се могу задржавати месецима. Девизне цене су засноване на објективним разматрањима снабдевености понуде и тражње и може се са њима лако манипулисати јер величина тржишта не допушта чак ни највећим играчима као што су централне банке да мењају цену по својој вољи и жељи.

Девизно тржиште омогућује много могућности за инвеститора. Ипак како би био успешан, трговац девизама мора да разуме основе иза којих се крију девизна померања (кретања).

Циљ овог учења је да обезбеди основу инвеститорима и трговцима који су нови на девизном тржишту. Ми ћемо покрити основе девизног тржишта, његову историју и кључне концепте који треба да се разумеју у циљу учења на овом тржишту. Такодје, ћемо се упустити у ризик када тргујемо валутама и разматраћемо различите врсте стратегија које се могу применити.
Referentni URL