Značaj organizacionog ponašanja u savremenoj kompaniji - organizaciono ponašanje

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Značaj organizacionog ponašanja u savremenoj kompaniji - organizaciono ponašanje
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz kulture ponašanja.

Burne promene u okruženju uslovljavaju revolucionarne promene kao što su promene organizacija. Danas organizacije deluju u okruženju koje traži drugačije pristupe,drugačije načine mišljenja i drugačije strukture. Novi načini mišljenja treba da

redizajniraju sisteme kako bi ponašanje stavili na prvo mesto. Savremene organizacije se okreću ka organizacionom ponašanju.

Organizaciono ponašanje predstavlja koncept koji teži ka evoluiranju u naučnu disciplinu. Koreni organizacionog ponašanja sežu do 1924. godine I tiču se poznatog “Hotorn eksperimenta”.

Organizaciono ponašanje je suštinski, deo ili podsistem u oblasti rukovodjenja. Preti da zameni sve poznate koncepte upravljanja.

Ono u sebi sadrži osnove izučavanja ponašanja ljudi u organizaciji, kao I metode koje se mogu koristiti kako bi se kanalisalo ponašanje u organizaciji. Pošto ponašanje podrazumeva interakciju zaposlenih u organizaciji, neophodno je predvideti I konstruktivno isplanirati odvijanje događaja izmedju učesnika u radnom okruženju.
Ono sadrži tri grupe procesaI one se predstavljaju kao: individualni, grupni I interpersonalni,kao I organizacioni procesi. Sve tri grupe procesa su u interakciji .

Organizaciono ponašanje predstavljalo je svojevrstan fenomen na svom početku ali je vremenom postalo konstrukcija svake organizacije, ono je neophodno I nadasve opširno. Iz tog razloga godinama se teži najboljoj definiciji organizacionog ponašanja.Jedna od opšteprihvaćenih je da ono obuhvata razumevanje, predvidjanje I kontrolu ponašanja zaposlenih.

Govoriti o tome koliko je zančajno organizaciono ponašanje bilo bi kao da želimo da ubedimo nekoga koliki je značaj ispunjavati osnovne potrebe organizma. Ono je neophodno, I neizostavni činilac svake organizacije. Sa težnjom da ostvari sopstveni identitet, već se učvrstilo na vodećim pozicijama menadžmenta ali I kao osnovna delatnost u oblasti ljudskih resursa.

Ubudućnosti bi trebalo da postoji odeljenje za organizaciono ponašanje u kompaniji, I ono bi trebalo da stoji kao primarni I sastavni deo organizacije, I terbalo bi mu dodeliti isti značaj koji je već dat ostalim sektorima kao što su sektor ljudskih resursa, sektor za top menadžment , itd.

Mišljenja sam da biti deo ovakvog sektora predstavlja veliku mogućnost napredka, mogućnost redizajniranja već postojećih struktura u kompanijama, kao I mogućnost realizovanja ideja zaposlenih.

SADRŽAJ:

Uvod 3
1.1 Pozicioniranje kompanije prema modifikovanoj BCG matrici 5
1.2 Organizovanje 5
1.3 Raspon menadžmenta 7
1.4 Savremeni metodi rukovođenja i organizacije rada 8
Literatura 12

http://www.maturskiradovi.net/eshop
11:27 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ponašanje potrošača Dzemala 0 2,003 15-08-2011 02:23 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Potkulture mladih u savremenoj Srbiji Dzemala 0 3,605 30-08-2010 01:01 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Značaj organizacionog ponašanja u savremenoj kompaniji Vesnica 0 2,384 24-06-2010 09:45 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Historijski pristup, vrijednost i značaj retorike Vesnica 0 3,502 24-06-2010 09:43 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Znacaj neformalne komunikacije Vesnica 0 2,848 24-06-2010 09:39 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: