Značaj komunikacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Značaj komunikacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Običan čovek može i ne mora biti uspešan u komunikaciji, ali oni koji pružaju zdravstvenu uslugu, moraju, ukoliko žele da budu uspešni u svom poslu. Uspeštnost rada doktora i medicinskih sestara zavisi od toga u kojoj meri su pomogli svojim pacijentima. Kako? Svojim stučnim radom, savetom, ali i osmehom, ljubaznošću, posvećenošću... Zdravstvena usluga zasniva se na komunikaciji između onog koji pruža (lekar i sestra) i onog koji prima zdravstvenu uslugu (pacijent).

Primenom komunikacionih veština, uspostavljanjem boljeg odnosa između doktora i sestre, s jedne strane i pacijenta, s druge strane, biće unapređen i kvalitet zdravstvenih usluga. Komunikacione veštine u zdravstvu imaju sve veći značaj. Savremeni lekar mora biti spreman da sasluša svoje pacijente i da brine ne samo o njihovom zdravlju, već i o zdravlju cele porodice. Lekar i sestra brinu o pacijentu, a svojim stilom komunikacije mu to i pokazuju.
Pacijent je bolestan i zabrinut i, samim tim, nalazi se u ranjivom emotivnom stanju. Sa njim/njom treba pažljivo i osmišljeno komunicirati, primenjujući principe empatije. Treba mu/joj pomoći primenom odgovarajućeg stila komunikacije.

Unapređenje kvaliteta rada zdravstvenih ustanova, odnosno zdravstvene zaštite, kao sastavni deo svakodnevnih aktivnosti zdravstvenih radnika i svih drugih zaposlenih u sistemu zdravstvene zaštite, predstavlja kontinuirani proces čiji je cilj dostizanje višeg nivoa efikasnosti i odgovornost za sopstveno zdravlje deli sa ostalim učesnicima u zaštiti. Uvođenje pacijentovog mišljenja, zajedno sa drugim elementima, u odluke o organizovanju i pružanju zdravstvene zaštite vodi njenom napretku. Satisfakcija je jedna od varijabli koja utiče na ishod zdravstvene zaštite i korišćenje usluga. Da bi se poboljšalo pružanje zaštite prediktori nezadovoljstva moraju biti identifikovani i otklonjeni. ..

Sadržaj :


UVOD 3
1 Uloga lekara opšte prakse i medicinske sestre 4
2 Uslovi uspešne komunikacije u primarnoj zdravrstvenoj zaštiti 7
2.1.1 Teorijski koncept sestrinske nege Jean Watson 8
ZAKLJUČAK 10
LITERATURA 11PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:10 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Angažovanje strukovne medicinske sestre u edukaciji roditelja o zdravstvenoj nezi derrick 0 1,919 13-09-2013 08:39 AM
zadnja poruka: derrick
  Uloga medicinske sestre u zdravstvenoj nezi pacijenta sa CVI - seminarski derrick 0 1,632 16-01-2013 07:05 PM
zadnja poruka: derrick
  Terapijsko praćenje lijeka i značaj za savremenu farmakoterapiju Dzemala 0 1,458 14-08-2011 01:24 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Značaj ishrane u prevenciji malignih oboljenja kod žena Dzemala 0 1,815 20-02-2011 02:38 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Opijati i morfinske strukture - toksikološki značaj i analitika - ij Dzemala 0 1,759 20-02-2011 02:26 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: