Zdravstveno vaspitne mere u prevenciji hiv infekcija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Zdravstveno vaspitne mere u prevenciji hiv infekcija
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD


HIV je skraćenica koja označava humani imunodeficijentni virus ili virus humane imunodeficijencije. Ovim virusom se ljudi mogu inficirati i zatim ga preneti dalje na druge osobe. Kada se osoba inficira HIV-om on joj napada imunski sistem koji sli organizmu kao odbrana od bolesti. Ovaj proces nije vidljiv. Inficirana osoba može izgledati i osećati se savršeno dobro dugi niz godina i ne mora znati da u sebi nosi virus. Zatim, kako postepeno imunski sistem biva oslabljen virusom, osoba postaje osetljiva na bolesti, mnoge od kojih u normalnim okolnostima ne bi imale nikakvog uticaja na zdravstveno stanje.

Kada je osoba inficirana HIV-om, vremenom je izvesno da će postajati bolesna sve češće i češće. Za osobu koja je inficirana HIV-om se kaže da ima AIDS (sindrom stečene imunodeficijencije) onda, obično više godina nakon infekcije, kada je razvila jednu od niza posebno teških bolesti. HIV je u dovoljnoj, infektivnoj koncentraciji prisutan u seksualnim telesnim tečnostima i u krvi inficiranih ljudi. Može ga takođe biti i u mleku inficirane majke. Rizično ponašanje predstavlja svaku aktivnost koja omogućava HIV-u da bude prenesen sa jedne osobe na drugu. Zbog toga je seksualni odnos bez kondoma rizičan odnos jer je virus prisutan u telesnim tečnostima inficirane osobe i može biti prenesen u telo seksualnog partnera. Ispravna upotreba kondoma je vrlo efektivan način prevencije prenosa HIV-a seksualnim odnosom.

Sadržaj

UVOD 1
1.1 Ciljevi prevencije HIV 3
1.2 Metode prevencije HIV 4
1.3 Principi prevencije HIV 4
1.4 Sredstva prevencije HIV 5
ZAKLJUČAK 7
LITERATURA 8


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:19 AM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Zdravstveno vaspitne intervencije polno prenosivih bolesti Maja 0 2,767 09-03-2012 12:15 AM
zadnja poruka: Maja
  Aspekti socijalne medicine u prevenciji narkomanije Maja 0 2,631 08-03-2012 03:26 PM
zadnja poruka: Maja
  Zdravstveno zakonodavstvo u eu i harmonizacija Dzemala 0 2,385 25-03-2011 10:59 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Značaj ishrane u prevenciji malignih oboljenja kod žena Dzemala 0 2,097 20-02-2011 02:38 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Javno zdravstvene mere prevencije pušenja Dzemala 0 1,912 20-02-2011 02:20 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: