Zavojnice seminarski finalni

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zavojnice seminarski finalni
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Osnovni pojmovi o kalemu


Zavojnica se obično sastoji od žice koja je namotana jednostavno ili unakrsno u jednom ili više slojeva. Nosač ili telo zavojnice izrađuje se od impregniranog papira, drveta, sintetičkog ili sličnog materijala. Najčešće ima oblik šupljeg valjka. Vodič od kojega je napravljena zavojnica najčešće je bakreni, izoliran lakom, ređe pamukom ili svilom. Kod zavojnica, predviđenih za vrlo visoke frekvencije upotrebljava se posrebrena bakrena žica ili cev. Samo specijalne zavojnice za ultrakratke talase su bez tiela. Za razliku od otpornika i kondenzatora zavojnice se veoma teško nalaze kao već gotov proizvod u trgovinama, jer svojstva zavojnice zavise od konkretne primene. Koefícijent samoindukcije L je veoma važna karakteristika kalema, a u opštem slučaju i svakog strujnog kola kroz koje teče vremenski promenljiva struja. Jedinica koefícijenta samoindukcije je henri {H). Induktivnost od jednog henrija ima ono kolo u kome se indukuje elektromotorna sila od 1V kada se jačina električne struje kroz njega menja brzinom od 1 A/s.
U električnom smislu kalem je okarakterisan jednom relacijom između magnetnog fluksa , i struje i. Ova relacija predstavlja u savakom trenutku t podskup tačaka u ravni i- i naziva se karakteristika kalema. Karakteristika kalema određuje sve moguće parove (i, ) koji se u trenutku t mogu pojaviti na kalemu.Karakteristika kalema bez magnetnog jezgra predstavljena je rastućom krivom kroz koordinatni početak, sl.1, a ako je jezgro od feromagnetnog materijala karakteristika je oblika histerezisne petlje, sl.2.
Kada se jednačina karakteristike može napisati u obliku ,t)
kalem je kontrolisan strujom, a kada je jednačina karakteristike oblika , i=g( ,t) kaže se da je kalem kontrolisan fluksom....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:14 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: