Zatvoreni investicioni fondovi sa posebnim osvrtom na inv.fond nekretnina

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zatvoreni investicioni fondovi sa posebnim osvrtom na inv.fond nekretnina
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije i Ekonomike.

Investicioni fondovi

Uvek aktuelna tema o organizaciji i radu investicionih fondova, kod nas je krajem godine dobila dodatni podsticaj obzirom na početak primene Zakona o inveticionim fondovima, a posebno imajući u vidu kreiranje novog ambijenta za intezivnije uključivanje individualnih i tzv. malih investitora na tržište hartija od vrednosti.

Dolaskom investicionih fondova na domaće tržište kapitala najširi slojevi stanovništva, dobijaju mogućnost ostvarivanja beneficija od stručnog finansijskog menadžmenta i to pod najpovoljnijim uslovima.

Investicionim fondom upravlja „Društvo za upravljanje fondovima“ donošenjem investicionih odluka i vršenjem administrativnih i marketinških poslova i aktivnosti. Društvo za upravljenje fondovima može da osniva i upravlja sa više investicionih fondova, pri čemu ne može sticati investicione jedinice, odnosno akcije investicionog fonda kojim upravlja, a dužno je i da angažuje najmanje po jednog portfolio menadžera za svaki investicioni fond kojim upravlja kao i jednog ovlašćenog revizora. Novčani deo osnovnog kapitala prilikom osnivanja drušva iznosi minimum 200.000 evra u dinarskoj protivvredosti i uplaćuje se na privremeni račun kod banke u celosti, a pre upisa u registar privrednih društava. Tokom poslovanja, novčani deo osnovnog kapitala ne sme da bude manji od 200.000 evra i može se držati i u hartijama od vrednosti sa rokom dospeća do jedne godine čiji je izdavalac Republika Srbija ili Narodna banka Srbije.

Investicioni fond je institucija kolektivnog investiranja u okviru koje se prikupljaju i ulažu novčana sredstva u različite vrste imovine sa ciljem ostvarenja prihoda i smanjenja rizika ulaganja.

U skladu sa Zakonom o investicionim fondovima RS razlikujemo:
1) Otvoreni investicioni fond – funkcioniše po principu prikupljanja novčanih sredstava putem izdavanja investicionih jedinica i otkupa investicionih jedinica na zahtev člana fonda i nema svosjtvo pravnog lica. Neto vrednosti imovine utvrđuje se po investicionoj jedinici svakog radnog dana i objavljuje u sredstvima informisanja. Fond ostvaruje prihode od kamata, dividendi i ostvarenih kapitalnih dobitaka.
2) Zatvoreni investicioni fond – je pravno lice organizovano kao otvoreno akcionarsko društvo, a novčana sredstva prikuplja prodajom akcija putem javne ponude. Utvrđivanje neto vredosti imovine po akciji vrši se najmanje jedanput mesečno i javno se publikuje. Društvo za upravljanje ima obavezu da svoje akcije iznese na organizovano tržište u roku od 30 dana od dana upisa u Registar investicionih fondova i da najmanje jedanput mesečno podnosi izveštaje o kupovini i prodaji hartija od vrednosti i imovini, kao i o rezultatima poslovanja...

Sadržaj

1 Uvod 3
1.1 Investicioni fondovi 3
2 Ulaganje u investicioni fond 5
3 Vrste zatvorenih fondova 6
4 Investicioni fondovi nekretnina 9
5 Prospekt investicionog fonda 9
6 Literatura 19PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:41 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Penzioni fondovi derrick 0 1,160 29-08-2013 02:00 PM
zadnja poruka: derrick
  Uticaj organizacione kulture na imidž organizacije na tržištu derrick 0 1,606 26-08-2013 10:31 PM
zadnja poruka: derrick
  Investicioni fondovi u BIH, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji Maja 0 2,011 27-07-2012 04:03 PM
zadnja poruka: Maja
  Strategijski razvoj nekretnina u turizmu Maja 0 1,260 26-07-2012 03:30 PM
zadnja poruka: Maja
  Zašto učimo ekonomiju sa osvrtom na maršalijansku školu Maja 0 1,255 26-07-2012 02:30 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: