Zastita licnosti prilikom kretanja brodom i vozom

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zastita licnosti prilikom kretanja brodom i vozom
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Za bezbednost se obično kaže da je nastala kada i živi svet, odnosno čovek. Svako živo biće ima svoju osnovnu preokupaciju, a to je kako opstati (preživeti), kako se razvijati i kako obezbediti nastavak svoje vrste. Tek mnogo hiljada godina kasnije bezbednost se proširila na bezbednost čitave društvene zajednice, odnosno države pa i privrednih subjekata da bi danas shvatanje bezbednosti bilo mnogo širi pojam i od toga.

Privatne organizacije za obezbeđenje pružaju usluge namenjene zaštiti poslovanja, lica i imovine, time doprinoseći suzbijanju kriminala. Takvih privatnih organizacija za obezbeđenje ima širom sveta, ali novija iskustva pokazuju da je porasla njihova upotreba, naročito u oblastima sukoba, u kojima poslovni svet oseća potrebu za više zaštite nego što država može da im pruži. U praksi, ova preduzeća veoma često kombinuju vojnu stručnost i stručnost u obezbeđivanju, jer se obe čine važnim i nužnim u oblasti bezbednosnog menadžmenta u privredi. Komercijalizacija sektora bezbednosti, generalno je dovela do stvaranja specijalizovanog tržišta za određene usluge obezbeđenja. Naime, da bi se uspostavio odgovarajući sistem fizičko tehničke zaštite objekata ili ličnosti potrebno je prethodno, kroz aktivnosti bezbednosnog marketinga, inženjeringa i konsaltinga, utvrditi i realizovati konkretne potrebe korisnika za zaštitom.

Peter Singer je jedan od poznatijih autora koji se bavi konceptom privatizacije sektora bezbednosti. On tvrdi da su na razvoj ovog sektora uticala dva bitna faktora. Prvi faktor predstavlja trend privatizacije, prisutan osamdesetih godina XX veka u zemljama Zapadne Evrope i Severne Amerike, koji karakterišu smanjenje javne potrošnje i tzv. outsourcing usluga privatnom sektoru. Jedna od ovih usluga bila je vezana i za sferu bezbednosti. Drugi faktor je nastao kao posledica završetka Hladnog rata. Velike armije, karakteristične za dotadašnje uslove, svode se na efektivni nivo prilagođen novonastalim okolnostima. Višak vojnog, policijskog i obaveštajnog osoblja posao je potražio u narastajućem privatnom sektoru. U poslednjih nekoliko decenija primetan je trend privatizacije sektora bezbednosti, kako u razvijenim demokratskim zemljama, tako i u društvima u tranziciji. Šta su to privatne bezbednosne kompanije? Privatna bezbednosna kompanija (PBK) može biti definisana kao jasno strukturirana i hijerarhijski ustrojena registrovana korporativna asocijacija, koja pruža usluge bezbednosnog karaktera takmičeći se za dobijanje poslova sa drugim takvim firmama na tržištu...

Sadržaj :


UVOD 3
1.1 Neophodnost zaštite ličnosti prilikom kretanja 4
1.2 Metodologija zaštite ličnosti prilikom kretanja brodom i vozom 7
1.3 Osnovni principi realizacije neposredne zaštite prilikom kretanja brodom ili vozom 9
ZAKLJUČAK 13
LITERATURA 14


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:02 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Međunarodna zdravstvena zaštita derrick 0 1,142 08-03-2014 12:54 AM
zadnja poruka: derrick
  Posebna zaštita zaposlenih derrick 0 1,282 21-09-2013 12:55 AM
zadnja poruka: derrick
  Krivično-pravna zaštita tajnih podataka u srbiji Maja 0 1,699 24-02-2012 03:32 PM
zadnja poruka: Maja
  Načelo slobodnog kretanja kapitala Dzemala 0 1,757 25-03-2011 04:18 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Zaštita zdravlja i sigurnosti na radnom mestu Dzemala 0 1,939 28-02-2011 11:33 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: