Zasnivanje usvojenja -ij

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zasnivanje usvojenja -ij
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Pravo svakog djeteta je da odrasta u porodici koja ga voli, prihvata i izlazi u susret njegovim potrebama. Najbolje za djete je da odrasta u okviru svoje biološke porodice, a ako to nije moguće, usvojenje, kao trajni oblik zaštite, jeste sljedeće najbolje rješenje. Usvojenjem djete preuzima prezime i sva druga prava kao biološko djete svojih novih roditelja, i u potpunosti može da izgradi osećanje pripadanja i zajedništva sa njima. Za usvojitelje, ono predstavlja drugačiji, ali jednako dobar način da se postane roditelj.
U seminarskom radu „ Zasnivanje usvojenja“ osvrnuti ću se na pojam usvajanja, sam postupak zasnivanja usvojenaja, razradu tog postupka tj. njegove faze i na osobe koje imaju jako učešće u tom postupku kao organ strateljstva tj. posvojenik...

POJAM USVOJENJA

Porodični zakon FBIH reguliše pitanje zaštite djece kroz usvojenje.Po zakonu je definasan pojam usvojenja, uloga organa starateljstva u postupku usvojenja, vrste usvojenja, ko može biti usvojitelj koje su smatnje za zasnivanje postupka usvojenja i drugo.
Usvojenje je poseban oblik porodično-pravne zaštite djece bez roditelja ili bez odgovarajućeg roditeljskog staranja, kojim se zasniva roditeljski, odnosno srodnički odnos.
Možemo reći da je usvojenje u biti pravna ustanova kojom se vještačkim, pravnim putem formira roditeljski odnos između tuđeg maloljetnog djeteta (usvojenika) i punoljetne poslovno sposobne osobe (usvojitelja).
Usvojenje predstavlja trajnu i neraskidivu vezu između usvojitelja i njegovih srodnika, sa jedne strane, i usvojenika i svih njegovih potomaka, sa druge strane, kao i sva prava i dužnosti koja po zakonu postoje između djeteta i roditelja i drugih srodnika. Zasnivanjem usvojenja usvojenik potpuno ulazi u porodicu usvojitelja kao da je njegov prirodni potomak i, istovremeno, sasvim napušta porodicu svojih krvnih srodnika, sa kojom ga više ne vezuju nikakva prava i obaveze...

SADRŽAJ

I.UVOD......................................3
1. POJAM USVAJANJA............................4
1.1.Potpuno usvajanje...............................4
1.2.Nepotpuno usvajanje.............................5
2. ZASNIVANJE USVOJENJA.........................6
2.1. Nadležnost....................................6
2.2. Mjesna i funkcionalana nadležnost......................6
3. POSTUPAK ZASNIVANJA USVOJENJA..................7
3.1. Pokretanje postupaka.............................7
3.2. Pripremne radnje................................7
3.3. Radnje u postupku...............................8
3.4.Probni smještaj.................................8
3.5. Donošenje riješenja o postupku.........................9
4. TAJNOST USVOJENJA.............................9
5. KADA I KAKO REĆI DJETETU DA JE USVOJENO............10
III. ZAKLJUČAK..................................11
IV LITERATURA..................................12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:33 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: