Zagađenost vode i toksična delovanja na organizme u vodi

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zagađenost vode i toksična delovanja na organizme u vodi
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Voda je osnovni preduslov za život svih živih bića na Zemlji. Da bi živa bića mogla da žive normalno, voda u kojoj žive ili voda koju koriste mora imati prirodan hemijski sastav i prirodne karakteristike. Kada se usled čovekovog delovanja značajno promeni hemijski sastav vode, kao i odnosi koji u njoj vladaju, kažemo da je voda zagađena.

Očuvanje vode od zagađivanja ima izuzetan značaj i za održivu poljoprivredu. Biljna proizvodnja, posebno proizvodnja kvalitetne i zdravstveno ispravne hrane, je nezamisiva bez površinskih i podzemnih ne zagađenih voda. Savremena poljoprivreda ne samo da je veliki portošač vode, već je ujedno i njen potencijalni zagađivač. Zagađivanjem vode ne ugrožava se samo poljoprivredna proizvodnja, već i ceo živi svet kao i ekonosmske i estetske vrednosti prirode, stoga ovaj problem zaslužuje veliku pažnju...


Izvori zagađivanja

Izvori zagađivanja životne sredine se najopštije rečeno mogu podeliti u dve kategorije. Jednu čine prirodni izvori zagađivanja, a drugu predstavljaju veštački, često nazivani i tehnogeni ili antropogeni izvori.


Prirodno zagađivanje vode

Voda koja se nalazi u prirodi nije "čista voda". Ona u sebi sadrži određen broj supstancija, koje mogu da budu rastvorne ili da se kao čvrste nalaze raspršene u vodi, obrazujući koloidne rastvore ili suspenzije .

Supstancije rastvorene u vodi neophodne su za život i opstanak kako biljaka i životinja, tako i čoveka, jer se njenim korišćenjem u organizam unose i potrebne količine ovih materija. Mećutim, da bi biljke, životinje ili čovek mogli da koriste vodu, moraju vrste i količine ovih materija da se kreću u određenim granicama. Vrste potrebnih supstancija i njihove količine nisu jedinstvene za sve biljne i životinjske vrste, odnosno čoveka. . .


Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Izvori zagađivanja 4
1.1.1 Prirodno zagađivanje vode 4
1.1.2 Veštačko zagađivanje voda 5
1.2 Otpadne vode naselja 7
1.3 Industrijske otpadne vode 8
1.4 Poljoprivredne otpadne vode 8
1.5 Posledice zagađivanja 9
1.6 Mere zaštite vode 11
ZAKLJUČAK 13
LITERATURA 14PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:44 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Fizička svojstva vode i vazduha derrick 0 3,225 07-09-2013 09:38 PM
zadnja poruka: derrick
  Industrijske otpadne vode Dzemala 0 4,098 11-08-2011 03:57 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Hemijska priprema vode Dzemala 0 3,600 11-08-2011 03:56 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Neorganske zagađujuće supstance u vodi Dzemala 0 2,283 15-02-2011 11:38 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Vode na teritoriji grada Kragujevca Vesnica 0 2,632 17-05-2010 10:49 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: