Zašto su muškarci bolje promovisani od žena

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zašto su muškarci bolje promovisani od žena
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Prošlog meseca, u medijima je, jedva, prokomentarisano da je ove godine po stoti put proslavljen Osmi mart - Dan Žena. Osmi mart je proslavljen, ali ostalo je pitanje, šta se zapravo u odnosu prema ženi kao zaposlenom, promenilo u tih sto godina.
Opšte je poznato da se u prošlom veku svet neravnomerno razvijao. Poslednjih pedeset godina prošlog veka dominantan razvoj imale su zemlje Zapadne Evrope, a potom i Amerike. Od njih su do nas, krajem devedesetih godina prošlog veka stigli zahtevi za rodnom ravnopravnosti žena i muškaraca. To pitanje je i postavljeno kao imperativ za ulazak u zajednicu evropskih zemalja. Ipak, jasno je da rodna ravnopravnost kod nas još uvek nije ni na vidiku. U tom smeru se prave jedva vidljivi pokreti, a zapravo stanje u odnosu prema ženama, zamrznuto je na nekom stadijumu čija bi prekretnica bio kraj Drugog svetskog rata. Povlastice koje su žene u to vreme dobile, imaju i danas. Razlike koje su iz prethodnih perioda nasleđene u odnosima među polovima, traju i do danas.
Život žene u XXI veku na našim prostorima, znatno je teži nego što je bio u XIX, pa i do pred kraj XX veka. Žena je zaposlena u firmi, ali nakon posla nju ne čeka odmor. Naprotiv, ona žuri u nabavku, tči po decu u obdanište ili školu, priprema ručak, sprema kuću, radi domaće zadatke sa decom. Uz to sve, potrebno je da lepo izgleda i da bude odmorna za idući radni dan. Iako su preopterećene o ženama se i danas, više ne priča kao o “slabijem polu” već se, kao po pravilu, govore zablude poput onih da su loši vozači, slabiji sportisti ili da žena nije pogodna za posao bankara, advokata, lekara. Opšte je poznata činjenica da su na mestima koja zahtevaju visoko obrazovanje češće zaposleni muškarci, iako je isto tako poznato, da u proseku ima više žena sa fakultetskim diplomama nego što ima muškaraca sa diplomama...

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Zašto su muškarci bolje promovisani od žena 4
ZAKLJUČAK 10
LITERATURA 11PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:15 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ponašanje potrošača zavisno od dohotka derrick 0 1,194 11-09-2013 11:19 PM
zadnja poruka: derrick
  Da li su svi marketinški stručnjaci lažovi Dzemala 0 1,058 30-08-2010 10:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Zašto je kompanijama - organizacijama potreban PR Vesnica 0 1,607 08-06-2010 05:54 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Koje su osobine filmske industrije Vesnica 0 2,440 08-06-2010 05:42 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Da li su svi marketinški stručnjaci lažovi VS1 0 1,450 01-06-2010 07:01 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: