Zašto proričemo budućnost

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zašto proričemo budućnost
[Slika: kristalna-kugla.jpg]

Zašto proričemo budućnost

Zašto nam je potrebno da znamo šta će nam se dogoditi?„Već po vašem glasu vidim kakvi vas problemi muče, kakvi su i kakvi će vam biti odnosi sa partnerom, kako vam je i šta vas sve čeka na poslovnom planu. Sve o vašem zdravlju u budućnosti, saznajte šta vam je zapisano u zvezdama. Skidam sve oblike crne magije, izrađujem talismane, amajlije, zaštite. Ako imate probleme u životu i jednostavno ne znate odakle dolaze, nazovite i saznajte.“

Potreba da saznamo


Da li je vaša potreba da saznate šta će vam se dogoditi toliko velika da biste možda otišli kod vidovnjaka, astrologa, gatara... ili ćete potražiti uporište u samima sebi, a možda i pomoć nekog trećeg.

Po rođenju vam nadenu ime. Nemate mogućnost izbora, osim da ga prihvatite i živite s tim što to ime nosi. Potreba za hranom, energijom, ljubavlju, potreba za životom i traganje za saznanjima počinju i pre nego što ste dobili ime. Čovek, to je moje prvo ime, a onda i žena.

Čovek kao osoba deluje celovito i svrsishodno. To znači da sve ono što se događa na jednoj strani utiče na funkcionisanje druge strane. U čoveku se, a da on toga nije ni svestan, događa prožimanje duševnih i telesnih elemenata.

Osoba koja se nije dobro naspavala zbog konflikta, straha, potisnutih emocija, na telesnom planu osećaće umor i pospanost, na psihičkom će biti nezadovoljna i mrzovoljna, na društvenom će imati loše raspoloženje, pa će se osamiti, a duhovno biće za svoju nevolju okriviće Boga ili druge ljude, često i sebe samog.

Opsesivnim idejama, mislima, predstavama, koje se nameću protiv naše volje, opsedaju nas i izazivaju strepnju, mi narušavamo harmoniju tela i duha. Uvodeći sebe tako u loše stanje, tražimo odgovor i potvrdu za budućnost.

Četrdeset mi je godina, ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja, a već star da ih ostvaruje. Šteta što nemam deset godina više, pa bi me starost čuvala od pobuna, ili deset godina manje, pa bi mi bilo svejedno. Jer trideset godina je mladost, to sad mislim, kad sam se nepovratno udaljio od nje, mladost koja se ničega ne boji, pa ni sebe. („Derviš i smrt“, Meša Selimović)

Traganje za smislom

Čovek, kao večni tragalac za smislom, polazi u nikad nezavršenu avanturu i hrabriji je od najhrabrijeg ratnika jer silazi u dubine svoje duše, u nepoznato svoga bića. Sa sobom mora poneti veru, nadu i ljubav. To je jedini dokaz ljudskosti. „Tragajući za Bogom našao sam sebe. Tragajući za sobom našao sam Boga.“ To je traganje za smislom ne samo na horizontalnoj ravni, koja je psihološka, već i na vertikalnoj, koja je duhovna.

Kao slobodan, čovek afirmiše pozitivno, ono što želi i hoće, pa tako preuzima odgovornost i postiže željeno.

Pomagači na putuPreuzimanje odgovornosti za svoje postupke svakako je dokaz naše zrelosti. Neretko čujemo da je naša duša zarobljena u ovom telu i da nam je to ko zna koji život po redu i da baš sada u ovom imamo zadatak koji i nije lak. Zar nije to opravdanje za postupke koje činimo, jer bože moj, opravdavamo tešku nam karmu datu u ovom životu? Onda posegnemo za raznim pomagačima na putu istine i spoznaje koji će nesumnjivo, svojim natprirodnim moćima, nas ovakve kakvi u ovom životu jesmo, provesti kroz njega bezbolnije. Možda nam ponude skidanje magije. A magija je svuda oko nas. Zar nije ceo naš život magičan i umesto da ga takvog magično pozitivnog prihvatimo i puni ljubavi prema magiji života krenemo napred i sami projektujemo svoju budućnost, mi odemo, na primer, kod astrologa? Jer, sve je tamo u zvezdama zapisano.

Aha, ti si taj znak... naravno, i treba očekivati da vam se s takvim planetama i aspektima retrogradnog i lošeg dešavaju loše stvari... Ali, ne brinite, i tu možemo da popravimo stvar. Nemojte svoj sledeći rođendan da dočekate ovde, otputujte, jer ako ovde ostanete... ne znam... može svašta da bude. Eto, hteli ste da znate. Dobili ste dobru direkciju za budućnost. Sigurno vas nešto loše čeka već prvog dana posle rođendana. Vaš pomagač ispunio je svoj zadatak, pomogao vam je da se osećate mizerno i da od života nadalje očekujete samo patnju. Jer, šta možete, zvezde su zvezde...

Žena četrdesetih godina dolazi kod psihoterapeuta uznemirena, anksiozna, i telo već počinje da joj pati zbog nagomilanog straha. Bila je kod „žene“ i ona joj je rekla da će se u životu njenog partnera pojaviti neka druga, nova žena! Vau, zar biste ostali ravnodušni na nešto tako? Celo telo joj drhti, ne želi da izgubi onog koga voli... razgovaraju... zajedno dolaze do ideje. Ona ne treba da se plaši. Ako već sumnja, a sumnja je razdire i počinje da veruje da će tako stvarno biti, terapeut predlaže da ona postane ta druga žena. Neka na sebi nešto promeni, organizuje da sa partnerom ostane sama, priredi mu večeru i nekakvo iznenađenje uz sveće, toplu kupku, masažu... I gle stvarno, kada je upriličila takav događaj, partner je rekao: „Ti si, draga, potpuno nova žena. Baš si me prijatno iznenadila. A znaš, u poslednje vreme pitao sam se što si tako sumnjičava i tužna... ali verovatno mi se samo učinilo.“

Eto, „žena” od žene stvori novu ženu.

Kako tražitiPotrebu da sazna šta će mu se dogoditi ima svaki čovek. Želja da se ne sretnemo sa poteškoćama i da nam sve ide lagano, onako po planu, nagoni nas da planiramo na svim poljima života.

Time šta želimo da postignemo i šta očekujemo od budućnosti mi smo već napravili plan. Bog, energija, kosmos, prihvataju samo afirmativno, i drugačije i ne poznaju. Ako ste u strahu od neuspeha ili bolesti, dobićete upravo to, jer to i tražite. Samo promena reda reči i samog značenja u rečenici dovodi do cilja. Tragičan primer: „Jao, samo da se ne razbolim.“ Nema negacija, vaša želja je shvaćena, dobićete bolest.

Ispravno traženje: „Želim zdravlje, uspeh, ljubav.“ Pošto negacija nema, dobijate to što ste tražili: zdravlje, uspeh, ljubav.

Afirmativnim stavovima vi pokrećete pozitivna dešavanja. Pravite planove za budućnost, privatne, poslovne... Projektujete u budućnost želje i nadanja, očekivanja i svoje snove i oni se magijom kosmosa ostvaruju afirmativno i baš onako kako želite. Treba da znamo kuda ćemo, kako i zašto, i da idemo ka tome znajući da je naša sudbina u našim rukama, a da u trenucima slabosti možemo da se oslonimo na druge ljude koji će nas samo dobrom energijom provesti kroz mali mračni tunel kakvih uvek ima na svakom putu.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:52 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: