Zaštita na radu - Upravljanje ljudskim resursima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zaštita na radu - Upravljanje ljudskim resursima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Pod ljudskim resursima podrazumeva se ''ljudski potencijal'', ''ljudski faktor'' ili zaposleni u organizaciji ili,u najkraćem – kadrovi.Menadžment ljudskih resursa (na našem jeziku prevodimo kao upravljanje kadrovima),podrazumeva postupanje sa zaposlenima u organizaciji.
Ljudi su osnovni element procesa rada.Naravno da su bitni i ostali elementi – sirovine i sredstva za rad.Ipak,ljudski faktor kao jedini živi element proizvodnje je najsloženiji,najdinamičniji i najvažniji.


Pojam zaštite na radu

Zaposleni ima pravo na bezbednost i zaštitu zdravlja na radu, u skladu sa zakonom.
Poslodavac je dužan da organizuje rad kojim se obezbeđuje zaštita života i zdravlja zaposlenih, u skladu sa posebnim zakonom i drugim propisima.

„Pod zaštitom na radu podrazumeva se celokupni sistem mera koje se preduzimaju u cilju sprečavanja i eliminisanja potencijalnih opasnosti koje ugrožavaju život i zdravlje radnika odnosno radi obezbeđenja povoljnijih radnih uslova.
U užem smislu zaštita na radu se svodi na higijensko – tehničku zaštitu,međutim današnje shvatanje zaštite na radu je mnogo šire i potpunije.Pored higijensko – tehničke,ono obuhvata i socijalnu,psihološku,ekonomsku i druge zaštite na radu.
O sistemu zaštite na radu govorimo zbog toga što postoji opasnost od nezgoda i povreda na radu odnosno na poslu i profesionalnih oboljenja.“ ..

11 str


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:16 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Upravljanje Ljudskim Resursima - Pojam, značaj, ciljevi i karakteristike Dzemala 0 3,430 17-04-2011 11:12 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Upravljanje dogadjajima Dzemala 0 1,784 17-04-2011 11:11 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Stres u organizaciji - Upravljanje Ljudskim Resursima Dzemala 0 2,637 17-04-2011 11:01 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Regrutacija personala - Upravljanje resursima Dzemala 0 1,853 17-04-2011 11:00 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Poslovni običaji u svetu od značaja za ljudske resurse - Upravljanje ljudskim resursi Dzemala 0 2,881 17-04-2011 10:49 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: