Zaštita na radu u Službi Hitne medicinske pomoći

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zaštita na radu u Službi Hitne medicinske pomoći
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Upravljanje zaštitom životne i radne sredine u Službi hitne medicinske pomoći (u daljem tekstu HMP) može se ostvariti samo efikasnom kontrolom svih štetnosti koje postoje u radu i koje se mogu ispoljiti u svako doba. Zaštita otpočinje samim prepoznavanjem štetnosti (hazarda) a ostvaruje se razumnim pristupom, dobrim ponašanjem osoblja, pravilnim radnim procesom u svim terenskim situacijama i uslovima i stalnim sprovođenjem dobre lekarske prakse i tehnike pri terenskom radu. U većini slučajeva neželjeni događaji i nesreće pri terenskom radu događaju se zbog nepažnje i loših radnih uslova.

Osoblje HMP po prirodi svoga posla svakodnevno je izloženo različitim vrstama potencijalno ili stvarno opasnih štetnosti, koje se javljaju na terenu. Pozvi za hitnu medicinsku pomoć stižu sa mjesta na kojim asu se dogodile nesreće, što su često fabrički pogoni, mjesta eksplozija, pa su neke od opasnosti koje osoblje HMP susreće na terenu:: električni udari, toksična isparenja, gasovi pod pritiskom, zapaljive tečnosti, radioaktivni materijali, korozivne supstance, mehaničke traumije, otrovi, rizik od rukovanja biološkim materijalima i sl; naravno, mora se pomenuti i psihičko stanje samih pacijenata koji su čaesto u šoku, agresivni i nasilni. Opreznost i briga koje teba preduzimati su bitni za osiguravanje zaštite i produktivnosti u svim medicinskim službama. Sprovođenje stalne brige o programu zaštite je prema tome još jedna veoma važna oblast i zahtev u zdravstvu .

Odgovornost za sprovođenje mjera zaštite leži prvenstveno na rukovodiocu tima i smene, odnosno poslodavcu, ali i na svim zaposlenima. U prošlosti je sistem upravljanja zaštitom životne i radne sredine u HMP uglavnom sprovođen više po savesti nego po ustaljenim propisima programa zaštite, a većina radnika je ignorisala formalne programe zaštite. Danas se susrećemo sa povećanim interesovanjem za obezbjeđenje procesa upravljanja rizicima (risk menagement). Ovaj proces se obezbjeđuje uvođenjem standarda JUS ISO 14000, koji obuhvata zaštitu od hazarda u zdravstvenim službama i laboratorijama...

Sadržaj:

UVOD 3
1.1 Zaštita na radu u službi hitne medicinske pomoći 4
1.2 Mjere zaštite osoblja hitne medicinske pomoći 6
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 13PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:31 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Vaspitni postupci medicinske sestre vaspitača pri obradi usne duplje i čula derrick 0 1,928 20-02-2014 12:16 AM
zadnja poruka: derrick
  Angažovanje strukovne medicinske sestre u edukaciji roditelja o zdravstvenoj nezi derrick 0 2,263 13-09-2013 08:39 AM
zadnja poruka: derrick
  Uloga medicinske sestre u zdravstvenoj nezi pacijenta sa CVI - seminarski derrick 0 1,974 16-01-2013 07:05 PM
zadnja poruka: derrick
  Uloga medicinske sestre u rehabilitaciji kod pacijenata sa hemiplegijom Maja 0 2,444 08-03-2012 09:14 PM
zadnja poruka: Maja
  Zdravstvena zaštita žena Dzemala 0 2,312 10-04-2011 03:08 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: