W.Edwards Deming - Operativni menadzement

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
W.Edwards Deming - Operativni menadzement
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

[align=center]
W. EDVARDS DEMING
(14.10.1900.-20.12.1993.)

W.Edwards Deming je bio američki statističar, profesor, autor i konsultant. Iako poznat po svom radu u SAD, posebno je postao poznat po svom radu u Japanu gde je od 1950. pa na dalje podučavao top menadžere kako da unaprede dizajn, kvalitet proizvoda, prodaju putem različitih metoda, uključujući primenu statističkih metoda kao što su analiza odstupanja i hipotetičko testiranje.

Deming je rođen u Sioux City, Ajova. Diplomirao je električni inženjering 1921.godine na Univerzitetu Vajoming. Dimplomu iz matematike i fizike je dobio 1925.godine na Univerzitetu Kolorado i 1928.godine na Jejlu. Dok je studirao na Jejlu, radio je u Bell-ovoj telefonskoj laboratoriji. Kasnije je radio u SAD sekretarijatu za agrikulturu i Sekretarijatu za popis stanovništva. Dok je radio za generala Mac Artura kao konsultant za pitanja vezana za saradnju sa Japanskom vladom, uspešno je podučavao vodeće Japanske biznismene metodama statističke kontrole. Kasnije je u Japanu proveo niz godina pružajući konsultantske usluge Japanskim poslovnim ljudima i posmatrajući ekonomski rast i razvoj Japana, koji je sam prognozirao kao normalan sled primene tehnika koje je on sam naučio od Valter Ševarta iz Bell-ove laboratorije. Po povratku iz Japana predaje kao profesor na Univerzitetu New York, i bio je angažovan kao nezavisni konsultant u Vašingtonu.

Autor je dva dela i to „Izlaz iz krize“ i „Nova ekonomija za industriju, Vladu, obrazovanje“ koja uključuje njegov sistem Potpunog sagledavanja i 14 tačaka za menadžment.

1993.godine, osnovao je W.Edvards Deming Institut u Vašingtonu čiji je cilj bio podsticanje razumevanja i daljeg razvoja Demingovog sistema Potpunog sagledavanja, kako bi se unapredila razmena, prosperitet i mir....


17 str.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:52 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Plan razvoja preduzeca-operativni i strategijski menadzment zekan 1 4,484 05-07-2011 07:54 PM
zadnja poruka: Kezmanija
  Operativni strategijski managemant - Меnadžment Dzemala 0 1,591 06-05-2011 08:24 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Operativni menadžment Dzemala 0 2,407 17-04-2011 04:19 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Međunarodna Menica ,postanak,razvoj uloga - Bankarski Menadžement Dzemala 0 3,079 17-04-2011 04:14 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Operativni menadzment - ekosistem i ekomenadzment zekan 0 2,557 09-09-2010 03:49 PM
zadnja poruka: zekan

Skoči na forum: