Vulkan Kilauea Havaji

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Vulkan Kilauea Havaji
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Pod vulkanizmom se podrazumevaju sve pojave koje se odnose na stvaranje usijano-testave mase, tzv. magme u Zemljinoj unutrašnjosti, na njeno kretanje i izbijanje na površinu. Sve te pojave su posledica unutrašnje Zemljine toplote i vezane su za tektonske pokrete, odnosno pukotine nastale u toku tektonske aktivnosti.

Mesta gde magma izbija na površinu Zemlje, nazivaju se vulkanima. Magma koja iz unutrašnjosti Zemlje dospeva na njenu površinu naziva se lava. Erupcija vulkana i zemljotresi su pojave koje nastaju kao posledice poremećaja u Zemljinoj kori - rasedanja i nabiranja. Još davno je čovek koristio vulkanski kamen za izradu sekira ili nekog drugog oruđa...


GEOGRAFSKI POLOŽAJ HAVAJSKIH VULKANA


Geografski položaj vulkana na Havajima nalazi se na sastojcima se od grebena. Većina ostrva je spojena da li dnom ili malim vodenim moreuzima. Izuzeci su Send Island na zapadu i Baren Island na istoku. Najveće ostrvo je Kuper Island na severu, a iza njega Kaula Island na jugu koje je i preteča sa vulanima.

Vulkani na Havajima nalaze se na sledećim geografskim položajima:

• Mauna Kea (Havaji) - 8818 m (pod vodom 4650 m), aktivan
• Kilauea Havaji

Sa svojom visinom koja dostize cak 3.320 metara nadmorske visine, Kilauea je najviši vulkan na prostorima Havaja. Ovaj vulkan pokriva područje od 1.190 km 2. Iako je Kilauea često aktivan, ovo je toliko opasan vulkan i spada u jedan od najvećih i najopasnijih vulkana na Havajima. Stanovnici koji su već navikli na stalan ali tih rad ovog vulkana iskoristavaju plodno vulkansko zemljište koje se nalazi na njegovim padinama. . .

Sadržaj:


1 UVOD 2
2 GEOGRAFSKI POLOŽAJ HAVAJSKIH VULKANA 3
2.1 Eksplozivni materajal vulkana Kilauea 4
2.2 Oblici reljefa vulkana Kilauea 4
2.3 Površinski oblici vulkana Kilauea 5
3 VULKANI NA HAVAJIMA 7
3.1 Vulkan Kilauea 9
3.2 Supervulkani 10
3.3 Posledice vulkanske erupcije Kilauea 11
4 ZAKLJUČAK 13
5 LITERATURA 14PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:34 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Havaji Vesnica 0 2,528 17-05-2010 12:44 AM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: