Vremenska i prostorna distribucija saobraćajnih nezgoda

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Vremenska i prostorna distribucija saobraćajnih nezgoda
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Saobraćajne nezgode širom sveta svake godine nanose velike ljudske i materijalne štete. Otuda prikupljanje i analiza podataka o saobraćajnim nezgodama predstavljaju fundamentalne korake u okviru napora da se umanje te štete.

Analiza saobraćajnih nezgoda treba da pomogne da se odgovori na pitanje zašto nezgode nastaju, da se identifikuju lokacije gde najčešče do njih dolazi, da se definiše odgovarajući program za veću bezbednost u saobraćaju i odgovarajuće mere koje treba da se preduzmu, kao i da pomognu u ocenivanju efektivnosti preduzetih mera.

U pogledu vođenja evidencije o saobraćajnim nezgodama širom sveta, najčešći izvor podataka predstavlja policija, tj. u našim uslovima Ministarstvo unutarnjih poslova. Najčešće se formira baza podataka (kompjuterska), tako da ona omogućava pretraživanje i poređenje različitih klasifikacija o saobraćajnim nezgodama.

Po pravnoj definiciji uviđaj predstavlja neophodan procesni postupak nadležnog organa, kao i istražnu radnju za dokazivanje u krivičnom postupku. U zakonskoj formi uviđaj je predstavljen kao istražna radnja koja se preduzima kada se utvrđuju ili razjašnjavaju činjence i okolnosti od neposredne važnosti za krivični postupak....

S A D R Ž A J


UVOD 3
1 VREMENSKA I PROSTORNA DISTRIBUCIJA SAOBRAĆAJNIH NEZGODA 4
1.1 Specifičan broj saobraćajnih nezgoda 5
1.2 Načini prikazivanja saobraćajnih nezgoda 6
1.3 Vremenska raspodela saobraćajnih nezgoda 7
1.3.1 Analiza saobraćajnih nezgoda po mesecima u toku godine 7
1.3.2 Analiza saobraćajnih nezgoda po danima u nedelji 9
1.4 Uviđaj 11
1.4.1 Pripreme za vršenje uviđaja 11
1.4.2 Faze u vršenju uviđaja 11
1.4.3 Ekipe za uviđaj 12
1.4.4 Uviđajna dokumentacija 12
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:55 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: