derrick
Posting Freak
Poruka: 3,082
|
Vojislav Ilić - analiza 5 pesama
Uvod
Ovaj seminarski rad sastoji se od pet pesama Vojislava Ilića, koje sam izabrala po svojoj savesti, čitajući zbirku prepunu najdirljivijih emocija. Ovih pet pesama jedinstvene su u njegovom radu, bar po mom mišljenju, i svaka predstavlja nešto posebno, za sebe. Ili se poruka metaforično skriva iza stihova, pa je treba razotkriti, ili se kroz pesme provlači misterija koja izaziva i blagu jezu, sve je to svojstveno za sebe.
Zatim, pesma „Sveti Sava“ je još jedan poseban pravac povezan sa istorijom i srpskom kulturom. Pored toga imamo i kompleksna mišljenja kao što je slučaj sa „Istinom“. I na kraju svega dolazi satirična pesma, koja ismejava srbe koji su pred izborima.
U svakom slučaju pokušala sam da svaku od ovih pesama posebno kritički obradim i sebi svojstvenog ugla gledanja. Nadam se i da sam u tome uspela.
Sadržaj
1. Uvod..........02
2. Biografija........03
3. Analiza pesama...........06
3.1.Grm................06
3.2.Ispovest....... ............07
3.3.Sveti Sava................14
3.4.Putnik........................15
3.5.Srbin u raju.................18
4. Zakljčak....................20
5. Literatura...................21
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>>
SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi
LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
|
|
09:15 AM |
|