Vođenje projekata i informacioni sistem u projektima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Vođenje projekata i informacioni sistem u projektima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Projekt je ciljno usmerena, jednokratna, relativno nova i kompleksna namera, produkt ili celovitost međusobno povezanih aktivnosti čije je trajanje vremenski ograničeno. Realizacija aktivnosti povezana je s korištenjem resursa i visokim rizikom, pa zahtijeva saradnju različitih stručnjaka (timski rad) i posebno organiziranje.
Ciljevi projekta se ostvaruju nizom promišljenih aktivnosti kojima je tačno definisano šta se očekuje kao rezultat, koje je predviđeno vreme te koji resursi se koriste ili sudeluju u radu.
Vođenje, menadžment (eng. management) je skup načela, obavljanja i metoda primene, prilagođenih za vođenje timova i kontrolu projektnih ograničenja, troškova, izlaganje riziku kako bi na kraju oduševili kupca. Vođenje projekata je sposobnost rukovodjenja nizom vremenski zadataka što rezultira uspešnim postizanjem cilja.


Definisanje vođenja projekata

Vođenje projekta je temeljni zadatak projektnoga menadžmenta. Reč je o tome da izvođače usmerimo u izvođenje aktivnosti iz plana projekta i u skladu sa zahtevima iz pokretačkog rada, a za komercijalne projekte projektno usmerenih firmi u skladu s ponudom i ugovorom te pokretačkim elaboratom, ako ga je firma u postupku ponude izradila. Početak vođenja izvođenja projekta je, nakon pripreme pokretanja projekta, samo pokretanje izvođenja, što bi smo nazvali lansiranje izvođenja projekta. Pritom nije reč samo o tome da se izvođačima daju sve potrebne informacije i radni nalog, ili spoljašnim izvođačima ugovorenu dokumentaciju nego i o dogovoru u pogledu kontrolnih izveštaja, koje izvođači moraju slati vodstvu projekta u skladu s planom kontrole. U to je takođe uključen i menadžment projekta koji mora najpre izvođenje projekta naručiti projektnom menadžmentu a, posredstvom njega, i izvođačima. Mora ga se redovno izveštavati o izvođenju, što znači da mora primati kontrolna izveštaja, a to je pogotovo potrebno ako se odstupa od plana projekta odnosno zahteva iz pokretačkog elaborata...

SADRŽAJ :


1. Uvod………………………………………………………………… 3

2. Definisanje vođenja projekata……………………………………….. 3

3.Projektni informacioni sistem……………………………………...… 4

3.1.Projektne baze podataka……………………………………... 6

4. Literatura………………………………………………………...… 8


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:08 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Sistem za podršku u odlučivanju derrick 0 1,411 07-02-2014 01:00 AM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistem prodaja bele tehnike derrick 0 1,783 07-09-2013 11:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistem prodavnice računara - uml - baza - c# derrick 0 2,326 07-09-2013 11:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi na turističkim brodovima - esej derrick 0 1,314 07-09-2013 11:18 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi u menadžmentu derrick 0 1,780 07-09-2013 11:16 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: