Vizuelne komunikacije u savremenim medijima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Vizuelne komunikacije u savremenim medijima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Svet privida iznova postaje aktuelan. Još od doba oštrih sporenja između Sokrata i sofista o ovom predmetu, status pojma privida, kako u epistemološkom tako i u estetičkom smislu reči, ostaje relativno nejasan u kontekstu promišljanja različitih rešenja koja su ovaj predmet uvela u teorijsku upotrebu, pridavši mu poseban problemski značaj. Za savremene filozofe, estetičare i teoretičare medija, pojam privida – pokatkad nekritički proširen na čitav pojavni svet – prema našim intuicijama, predstavlja ključ diferencijacije između ontološkog (tehnički svet medija) i ontičkog (derivatni univerzum virtuelnih pojava) pristupa sagledavanju realnosti. Sledeći ovakvo stanovište, opravdano je reći da je svet masovnih i novih medija ili tzv. sajber-prostor (cyber space) opšte medijske kulture konstitutivan za današnje shvatanje stvarnosti, što znači da je poimanje realnosti, a potom i svet na koji se ova paradigma odnosi, pod uticajem delovanja medija masovnih komunikacija, Interneta i drugih komunikacionih tehnologija, bitno izmenjen. Tačnije rečeno, poimanje stvarnosti, konstituisano pod dejstvom različitih „postističkih“ teorija interpretacije, doživelo je transformaciju time što je mišljeno kao per definitionem medijski isposredovano, odnosno tehnički reprodukovano, što, u stvari, izlazi na isto.

Kreiranje vizuelnih poruka u savremenim medijima


Kreiranje vizuelnog identiteta je proces koji se odvija u pravcu postavljenog cilja. On predstavlja način komunikacije samo neophodnih vizuelnih elemenata. Vizuelno, odnosno čulom vida, kao najuzvišenijim među čulima. Kreiranje vizuelnog identiteta radi se u tri ključna sektora. Sektor grafičkog dizajna i sektor informatike su primarni, dok je sektor odnosa sa javnošću – PR karika bez koje vizuelni identitet nema svoju svrsishodnu vrednost u javnosti. Svojom pojavom u svetu morate privući pažnju, poslati poruku i ubediti primaoca poruke da govorite istinu, da ste ozbiljni u onome što govorite i da ste jedinstveni.

• Ostavite dobar prvi utisak.
• Svakog sekunda neko na neki način prima Vašu, jednom poslatu, poruku.
• Kakvu poruku želite da pošaljete?
• Želite li da Vas čuju?
• Želite li da se poruka čuje na pravi način?
• Želite li da Vam veruju?

Zato morate da imate dobar vizuelni identitet, jedinstven, prepoznatljiv i ozbiljan, koji na pravi način predstavlja ono što želite da saopštite. Identitet koji ostavlja jedinstven prvi utisak i uliva poverenje. Jedna loša poruka ruši stotinu dobrih. Nemojte da Vam se to dogodi. Nekada je važila parola da odelo ne čini čoveka, ali ta floskula ne može se primeniti i u današnjem svetu komunikacije. Svako ko želi nešto da saopšti, ukoliko nije primereno ’obučen’ trenutku, situaciji i vremenu u kome saopštava svoju poruku, neće ga shvatiti na način na koji bi trebalo, na koji bi on želeo ili čak poruka neće ni biti preneta jer će primalac poruke odustati pre nego što bilo šta čuje ili vidi, smatravši da onaj ko šalje poruku nema šta da kaže...

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Kreiranje vizuelnih poruka u savremenim medijima 4
1.2 Vizuelnost kao komponenta savremene kulture 6
1.3 Vizuelna informacija – medijski događaj 10
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:54 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Značaj elektronske komunikacije Dzemala 0 2,598 10-08-2011 06:29 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Elektronske komunikacije Dzemala 0 2,698 10-08-2011 06:24 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: