Viteški redovi

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Viteški redovi
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Kada je koncem XI i XII veka u Evropi viteštvo cvalo a svet se uznosio za religiozne ideala nastale su krstaško-vojjne, pak su se tada razvili viteški redovi poputi, Alkantara, Calatrava i dr. Ali nakon ipak malo dubljeg uvida, možemo videti da viteštvo nije bilo samo deo našeg, evropskog srednjeg veka.
Počevši od drevnog Egipta, pretkolumbovskih civilizacija drevne Amerike, stare Indije, Japana i Kine, pa sve do antike, islamskih civilizacija i našeg srednjeg veka, viteštvo je bilo sastavni deo života mnogih naroda. Ono što viteštvo uzdiže do univerzalno ljudskog fenomena nije geografsko-istorijska pripadnost već određeno viđenje sveta.
U vremenima kada se viteštvu pridavao puno veći značaj no što je to danas slučaj, uopšteno se držalo da osim postojanja materijalnih i upotrebnih vrednosti postoje i drugi nivoi izražavanja ljudskog bića. Ti drugi nivoi predstavljali su svet vrlina i svet nematerijalnih težnji i dostignuća, svet duše i duha. Mitovi koje smo nasledili od starih kultura ukazuju nam da se preokupacije ljudskog bića ne moraju nužno iscrpljivati samo u načinima fizičkog preživljavanja. Ispričani jezikom simbola oni potiču čoveka da se uzdigne iznad svojih ograničenja i upusti u potragu za sopstvenom skrivenom nutrinom. Tako čovek postaje putnikom. To putovanje koje nam omogućuje da se oslobodimo privida i opsena o sebi i svetu smatrano je herojskim i služilo je kao nadahnuće vitezovima. Svaka je kultura poznavala heroja koji je prošao ciklus suočavanja s iskušenjima kako bi se oslobodio od svega što je u njemu bilo kvarno i prividno. Istovremeno su se oslobađale njegovi unutrašnji kvaliteti i mogućnosti...

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Viteški redovi 4
1.1 Templari 4
2 Jovanovci 12
3 Tevtonci 14
ZAKLJUČAK 19
LITERATURA 20PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:51 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: