Verske sekte

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Verske sekte
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz biologije, sociologije, psihologije ,filozofije , ekologije, fizike, geografije, Istorije i hemije.


Jedna od pojava koja se poslednjih godina sve više širi I sve više uzima danak u psihičkom zdravlju sve većeg broja ljudi, jeste pojava verskih grupa koje sebi daju različita imena. Negde su to guru-pokret, negde psiho kult, a negde zaista sekta. Sektaška paukova mreža u lovu na ljudske duše široko je razapeta I u nju se zapliću zabludele ovčice. OsnivačI I vođe sekti jesu, u stvari, savremeni razaračI Božijeg lika u čoveku. Sekte su duhovni otrovi za ljudsku dušu. Ne deluje taj otrov na sve isto. Delovanje zavisi od toga čiji je otrov upotrebljen, koliku dozu je ko primio. Tako su I psihička stanja sektaša različita. Sekte ‘boga”, I u ime ‘religije” nude različite mehanizme pretvaranja čoveka u robota.
Verske sekte postoje još od nastanka velikih religija. Sekte su se odvojile od svojih matica iz verskih razloga I principa. Problem sa sektama našeg doba nije u tome što one postoje, nego čime se služe u vrbovanju, zadržavanju I iskorišćavanju. Krajni I suštinski cilj ovih sekti jeste moć, pre svega verska I finansijska. Oni žele da u buduću žrtvu usade novu stvarnost I da je metodama (hipnoza, droga) dovedu u izmenjeno stanje svesti. Ali, oni koji žive hrišćanskim životom, skoro nikako ne mogu biti objekti delovanja sekti.
SektašI svojom demonskom strategijom odvajaju žrtve od svih: od Boga, od crkve, vere, od roditelja, kulture. Satana nije samo neprijatelj Tvoraca, već je on Bog očaja I haosa. Kad žrtve izgube vezu sa svojim istoriskim rodom, onda postaju lak plen služitelja satane....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:41 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Sekte Dzemala 0 2,431 18-06-2010 11:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Mediji i verske zajednice Dzemala 0 2,126 17-06-2010 09:14 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: