Vaterpolo u sportu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Vaterpolo u sportu
Gotovi seminarski radovi na sajtu
http://www.maturskiradovi.net
Kontakt na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com


UVOD

Najšire gledano, sport je moguće definisati kao slobodnu ljudsku aktivnost usmerenu na razvoj psiho-fizičkih sposobnosti. Nekada se nivo dostignutih sposobnosti iskazuje kroz takmičenje sa drugima i nastojanje da se ostvari maksimalni razultat, dok se nekada radi o takmičenju sa samim sobom ili, pak, o fizičkoj aktivnosti usmerenoj na unapređenje zdravlja ili na psihičku relaksaciju. Sport je tipična multidisciplinarna oblast, budući da objašnjavanje svih njegovih segmenata zahteva kompleksan pristup i korišćenje znanja iz različitih naučnih oblasti: medicine, biologije, psihologije, sociologije, pedagogije, informatike, menadžmenta, prava, ekonomije... Bez obzira na aspekt koji dominira prilikom objašnjavanja nekog sportskog fenome-na, kao centralni problem sporta moguće je izdvojiti ljudsko kretanje.

Za realizaciju sportskih aktivnosti neophodni su i objekti posebne namene, kao i specifična organizacija praćena pravnim finansijskim, informatičkim i drugim resursima. Prema tome, sport traži veoma kompleksan (multidisciplinaran) pristup, pa je predmet njegovog izučavanja možda najbolje definisati kao ljudsko kretanje, te njime i zbog njega stvorena materijalna i duhovna dobra.
Sport se u najužem smislu vezuje za takmičarsku aktivnost usme-renu na ostvarenje što boljeg rezultata. U odnosu na dostignuti kvalitet i kategorizaciju u nacionalnim i međunarodnim okvirima, može se razlikovati nekoliko nivoa takmičarskog sporta. Iako se međusobno prožimaju, za potrebe analize u ovoj studiji su izdvojeni – vrhunski i kvalitetni sport.


S A D R Ž A J


UVOD
1 Vaterpolo u sportu 4
1.1 Istorijat vaterpola - nastanak 4
1.2 Tehnički uslovi 6
1.3 Organizacioni uslovi 9
1.4 Značaj postignutih rezultata (društveni i međunarodni) 12
ZAKLJUČAK 17
LITERATURA 18


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:05 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Vaterpolo - Projektni rad iz NT210 – Poslovna etika i komunikacija derrick 0 1,542 03-06-2013 03:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Vaterpolo derrick 0 1,415 03-06-2013 03:20 PM
zadnja poruka: derrick
  Značaj fudbala u sportu Maja 0 2,772 21-03-2012 05:12 PM
zadnja poruka: Maja
  Brzina u sportu Maja 0 3,232 19-03-2012 05:44 PM
zadnja poruka: Maja
  Vodjenje u sportu Dzemala 0 2,087 25-06-2010 04:06 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: