Vanevropski integracioni procesi - ASEAN

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Vanevropski integracioni procesi - ASEAN
UVOD

Aranžmani regionalne integracije i kooperacija na Srednjem Istoku i u Aziji nikad nisu stekli takvu atraktivnost kao u Latinskoj Americi i Subsaharskoj Africi. Politički, kao i ekonomski faktori, nose odgovornost za ovu činjenicu. Privrede ovih zemalja karakteriše velika heterogenost kao i tradicionalna podela rada između izvoznica primarnih proizvoda i izvoznica industrijskih proizvoda koja ne zahteva proces integracije. Stepen komplementarnosti između azijskih i zemalja Srednjeg Istoka bio je nizak.

Sve zemlje su ostvarivale dobre rezultate kao pojedinačne države u razmeni sa industrijalizovanim zemljama i nije im bila potrebna integracija Mnogo ambiciozni planovi, kao što su stvaranje ACM-a, su ostali mrtvo slovo na papiru. Čak i skromni nivoi integracije kao što su preferencijalne carine i smanjenja carina na bazi proizvod-proizvod karakterišu sporazum iza Bangkoka, nisu uspeli da daju rezultate vredne pomena. Umesto integracije, kooperacije je poslednjih godina naišla na veću zainteresovanost u ova dva regiona o čemu svedoče GCC, SAARC, ACM, ASEAN i dr.
Predmet ovog rada biće upravo pomenuti vanevropski integracioni procesi - ASEAN. Osnovni cilj rada jeste da prikaže i objasni značaj i ulogu ASEAN-a kao i osnovne karakteristike i specifičnosti ovog udruženja.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Vanevropski integracioni procesi - ASEAN 3
ZAKLJUČAK 8
LITERATURA 9


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:14 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Komunikacija i komunikacijski procesi u organizaciji i vođenju - hr Dzemala 0 2,145 14-08-2011 11:29 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Komunikacija i komunikacijski procesi u organizaciji i vođenju Vesnica 0 2,249 07-06-2010 10:13 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: