Važnost branda za poslovanje tvrtke - diplomski - hr

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,087
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Važnost branda za poslovanje tvrtke - diplomski - hr
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

Upravljanje i koordiniranje čitavim procesom komunikacije proizvođač-krajnji kupac zahtijeva primjenu integrirane marketinške komunikacije, koja proizvodi snažniju poruku i omogućuje bolje prodajne rezultate. Ona prisiljava menadžment razmišljati o načinima na koje kupac dolazi u kontakt s organizacijom i obuhvaćati različite ponude jedne organizacije i poruke koje ona šalje, a koje proizlaze iz njenih aktivnosti. Već je rečeno da integrirana marketinška komunikacija treba povećati mogućnost organizacije da dosegne do svojih ciljnih skupina pravim porukama, u pravom trenutku, na pravom mjestu. Ona omogućuje promatranje cjeline promotivnog procesa, umjesto fokusiranja samo na pojedine instrumente, kao i koordinaciju aktivnosti promocije i kombiniranje najboljih osobina različitih instrumenata, koji će kroz integraciju aktivnosti i poruka, utjecati na potražnju i prodaju.

Integrirana marketinška komunikacija može biti usmjerena ka različitim ciljnim skupinama (odnosno, njene aktivnosti moraju obuhvatiti kako unutarnju, tako i eksternu javnost), može imati različite ciljeve, vjerojatno je da će postojati više poruka upućenih javnosti, ali te poruke moraju biti usklađene, konzistentne i komplementarne. One mogu biti različite, ali nikako ne smiju biti kontradiktorne - moraju se nadopunjavati.

Integracija, stoga, zahtijeva strateško planiranje na najvišoj razini i odličnu unutarnju komunikaciju. Međutim, dobro isplaniran i brižljivo proveden program marketinških komunikacija ne može, sam po sebi, da jamči uspjeh - on će nužno ovisiti o uravnoteženosti svih instrumenata marketing miksa. Neophodno je istaknuti i važnost iskustva, naročito ukoliko je ono obogaćeno stalnim testiranjem i mjerenjima, u neprekidnoj potrazi za boljim rezultatima.

Proizvod i brend predstavljaju značajan element marketing programa. U međunarodnom marketingu vidljiva je razlika između proizvoda i marke. Proizvod je sve ono što se nudi na međunarodnom tržištu, a ima sposobnost da zadovolji potrebe potrošača. Marka predstavlja efikasno i efektivno sredstvo kojim međunarodno orijentirano poduzeće razlikuje vlastitu ponudu od ponude međunarodnih konkurenata. Rukovanje i brandom predstavlja svojevrsni izazov u implementaciji aktivnosti marketinga. Ovi izazovi odnose se na donošenje nužnih odluka tijekom životnog ciklusa proizvoda i marke, zatim odlučivanje vezano za planiranje i razvoj novih proizvoda, inoviranje postojećih proizvoda, izgrađivanje marke proizvođača i privatnih marki, donošenje odluka o ekstenziji i širenju brenda, ali isto tako i realiziranje kobrendiranja , i konačno donošenje odluka o izgradnji globalnog brenda.

Koristi brenda u marketingu ostvaruju i proizvođači i potrošači. Efekti izgrađenog brenda proizlaze iz vrijedne, ali neopipljive imovine kojom marketing menadžeri sve pažljivije upravljaju. Suvremena praksa marketinga jasno pokazuje da postoje značajne razlike u ostvarivanju tržišnih rezultata proizvoda i izgrađenog brenda, što dalje implicira na postojanje realne tržišne vrijednosti marke. U procesu brendiranja poduzeće odlučuje o tome koje elemente marke primjenjuje u ponudi određenog proizvoda. Ukoliko je u ponudi orijentiranog poduzeća zastupljen portfelj proizvoda i marki, marketing menadžeri donose odluke o načinima pokrivanja pojedinih segmenata međunarodnog tržišta, zaštiti intelektualnog vlasništva na tržištu, izgrađivanju imidža i tržišnom pozicioniranju. Na kraju, proizvod i brend u marketingu otvaraju i određena etička pitanja, prije svega u smislu zaštite prava potrošača i preuzimanja društvene odgovornosti orijentiranih poduzeća. Osnovna etička pitanja vezana su za sigurnost proizvoda i marke tijekom uporabe, planiranu zastarjelost, pravo potrošača na slobodan izbor, pravo potrošača na potpuno informiranja, i dr..


Sadržaj:
UVOD 3
1.1 Brand i brandiranje proizvoda 4
1.2 Elementi i vrste brenda 5
1.3 Važnost branda u međunarodnom marketingu 8
1.4 Proizvod u međunarodnom marketingu 8
1.5 Marka u međunarodnom marketingu 10
1.5.1 Izazivačka pozicija na ino tržištu 12
1.5.2 Pozicija sljedbenika na ino tržištu 12
1.5.3 Pozicija "niša" tvrtka na međunarodnom tržištu 13
1.6 Odnos proizvoda i branda u međunarodnom marketingu 13
2 Specifičnosti brand marketinga na tržištu Hrvatske 15
2.1 Klasifikacija brandova 17
2.2 Trade mark 18
2.3 Brand pozicioniranje ino kompanija u Hrvatskoj 20
2.3.1 Upravljanje marketing kanalima 20
2.3.2 Dizajn kanala marketinga 23
2.3.3 Zahtjevi potrošača i odgovor marketinga 25
2.3.4 Važnost isporučene vrijednosti kanala marketinga 29
ZAKLJUČAK 30
LITERATURA 31


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:26 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Plan i program treninga za unapređenje motoričkih sposobnosti odbojkaša - diplomski VS1 2 2,143 14-09-2013 10:50 AM
zadnja poruka: derrick
  Migracije katolika iz bosanske Posavine za vrijeme Turske - dok.disertacija - hr derrick 0 1,058 04-08-2013 12:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Agresija u adolescenciji - hr derrick 0 1,569 25-07-2013 12:47 PM
zadnja poruka: derrick
  Motiviranje i nagrađivanje - diplomski - hr derrick 0 894 24-07-2013 01:15 AM
zadnja poruka: derrick
  Multipleksiranje komunikacijskog kanala - hr derrick 0 2,308 24-07-2013 01:13 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: