Uvod u upravljacko racunovodstvo-19

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Uvod u upravljacko racunovodstvo-19
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Upravljačko računovodstvo (računovodstvo za potrebe upravljanja) podrazumeva prikupljanje, klasifikaciju, obradu i interpretaciju informacija koje su oblikovane na način da pruže potporu menadžmentu u planiranju i kontroli poslovanja preduzeća, kao i u donošenju odluka.

Informacije upravljačkog računovodstva oblikovane su tako da zadovolje potrebe unutrašnjih korisnika te omoguće brzo reagiranje na novonastale situacije.

PRAVNI OKVIR

Zakonske odredbe koje se odnose na integracije i akvizicije razlikuju se u zavisnosti od toga da li je transakcija prijateljska ili neprijateljska.Prijateljska integracija kao gotovinsko finansiranje.Ponuđač treba da priloži informaciju o budućem poslu Komisiji za hartije od vrednosti i berzu(SEC) u kojoj je naveden detaljan opis transakcije.Uobičajeno je da ponuđač prilaže predhodnu izjavu. Ukoliko Komisija učini primedbu,predhodna izjava se može izmeniti pre finalizacije.Konačna informacija o budućem poslu zatim se dostavlja akcionarima sa formularom ovlašćenja koji oni treba da ispune i vrate.Nakon ovoga čitav posao treba da se potvrdi na skupštini akcionara,pole čega je realizovana transakcija.
Prijateljska integracija kao finansiranje akcijama.Izuzetak je što hartije od vrednosti koje se koriste za kupovinu akcija ciljne kompanije moraju biti registrovane.Ponuđač je u obavezi da ispuni prijavu za registraciju hartija od vrednosti nakon čega se potvrde o registraciji uz formular za ovlašćenje zajedno dostavljaju akcionarima.
Neprijateljski posao kao direktna ponuda u gotovini.Ponuđač pokreće proces preuzimanja direktnom ponudom.Takva ponuda mora da bude u skladu sa Vilijamsovim zakonom.Za razliku od prijateljskih transakcija,SEC nema priliku da stavi primedbe na dokumentaciju u okviru predviđenog minimalnog perioda za ponudu.
Neprijateljski posao kao direktna ponuda u akcijama.Ponuđač je u obavezi da priloži izjavu o upisu u knjigu registra i da čeka dok ne stupi na snagu,a sve pre nego što uputi dokumentaciju o ponudi akcionarima.SEC može da ima primedbe na predhodnu prijavu koje moraju da budu uzete u obzir pre nego što ovakva izjava stupi na snagu....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10-09-2010 03:41 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Računovodstvo – sistemi knjigovodstva Maja 0 2,741 23-03-2012 02:46 PM
zadnja poruka: Maja
  Treća predispitna obaveza - domaći rad - Računovodstvo Dzemala 2 3,057 12-11-2011 11:58 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Upravljačko računovodstvo u funkciji info zahteva menadžera Dzemala 0 2,022 17-08-2011 06:39 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Računovodstvo-Računovodstvo preduzeća u tranziciji Dzemala 0 1,589 17-04-2011 05:32 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Računovodstvo preduzeća u tranziciji 2 Dzemala 0 1,272 17-04-2011 05:31 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: