Uticaj slobodnog vremena na pojavu kriminaliteta

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Uticaj slobodnog vremena na pojavu kriminaliteta
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD


Slobodno vreme nije izolovana, autonomna, i od ostalih sfera života odvojena delatnost. Činjenica je da se u slobodno vreme, posebno u periodu kada sami odlučujemo šta ćemo da radimo i kako, često bavimo onim delatnostima, koje su u suprotnosti sa onim što radimo u vreme kada idemo u školu, na posao ili obavljamo bilo šta u utvrđenom vremenskom intervalu. Stoga slobodno vreme možemo videti kao polje slobode i na izvestan način beg od stvarnosti. Ipak smo u slobodnom vremenu na različite načine determinisani, opterećeni procesima koji opredeljuju naš život u celini. Kako na materjalnom i emotivnom tako i na svakom drugom nivou. Jednostavno rečeno, ako je naš ekonomski položaj odličan ili dobar, imaćemo veće i drugačije mogućnosti da provedemo slobodno vreme nego ako smo bez materjalnih sredstava. Ako je naša primarna okolina emocionalno siromašna imaćemo manji izbor aktivnosti u slobodnom vremenu.

Slobodno vreme je analitički pojam što znači da ga možemo upotrebiti samo u istraživačke svrhe. Slobodno vreme je, sa jedne strane, fenomen, entitet kojeg stručnjaci izdvajaju od ostalih sfera života da bi ga lakše proučavali. Sa druge strane, u našem svakodnevnom životu to doživljavamo kao nešto posebno, više puta idealizujemo, a da pri tom zaboravljamo kako načini naših aktivnosti u slobodnom vremenu zavise od našeg života uopšte. Koliko su strategije korišćenja slobodnog vremena zavisne od načina života, taktika ili strategija preživljavanja koju smo razvili, naučili i prisvojili. U školi smo u ulozi đaka i učitelja, u porodici partneri, roditelji, deca. U slobodnom vremenu možemo biti nešto drugo. Naša predstava o tome šta smo i kako se osećamo, utiče i na naše korišćenje slobodnog vremena. Možemo pretpostaviti da će mladi čovek koji nema problema u školi i porodici, u svom slobodnom vremenu oblikovati takve aktivnosti koje će više biti prilagođene društvenim normama tako da neće smetati okolini. Ili drugačije rečeno, oblikovanje aktivnosti u slobodno vreme koje ne odgovaraju društvenim normama, mogu biti znak, poruka ili simptomi krize u kojoj se neka mlada osoba nalazi. Odgovarajućim, planiranim, aktivnostima u slobodnom vremenu mladih možemo ublažiti njihove poteškoće ili im možemo pomoći pri suočavanju sa problemima.

Sadržaj

UVOD
1 Slobodno vreme i psihički razvoj 4
1.1 Slobodno vreme i maloletnička delinkvencija 7
2 Faktori prestupničkog ponašanja i slobodno vreme 9
2.1 Slobodno vreme kao faktor prevaspitanja prestupnika 11
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 14


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:13 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Uticaj države na poslovanje javnog preduzeće regionalni vodovod za crnogorsko pri. derrick 0 1,727 21-09-2013 12:26 AM
zadnja poruka: derrick
  Žrtve nasilničkog kriminaliteta derrick 0 1,895 22-01-2013 11:58 PM
zadnja poruka: derrick
  Izborni sistem u BiH i uticaj izbornih rezultata na konstituisanje vlasti Maja 0 2,473 24-02-2012 02:32 PM
zadnja poruka: Maja
  Savremena nastojanja u prevenciji kriminaliteta Dzemala 0 2,400 25-03-2011 04:32 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Načelo slobodnog kretanja kapitala Dzemala 0 1,998 25-03-2011 04:18 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: