Uticaj imidža na spoljnu politiku BiH

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Uticaj imidža na spoljnu politiku BiH
UVOD

Mnogobrojna istraživanja na polju marketinga u posljednja tri desetljeća imala su za temu imidž zemlje. Razlog tomu je prvenstveno porast svjesnosti o velikoj ulozi imidža zemlje kao izvora konkurentskih prednosti u vremenu globalizacije na svjetskom nivou. Uključujući se u savremene tokove međunarodnog poslovanja, mnoge zemlje dobijaju na svom ugledu upravo zahvaljujući izvrsnosti proizvoda koji iz njih dolaze ili pak zahvaljujući visokom nivou znanja iz pojedinih područja kojima zemlja raspolaže. U okolnostima kad postoje oskudna ili pak nikakva predznanja o zemlji, nastoji se formirati imidž temeljen na nekim drugim informacijama iz ekonomskog, političkog, kulturnog razvoja zemlje ili informacijama o ljudima, historiji, kulturi i sl. S druge strane, brojna istraživanja pokazuju da imidž zemlje utiče u velikoj mjeri na kupčevu procjenu proizvoda u procesu kupovine. Ime brenda kao i njegove osobine u većini slučajeva nisu više presudni faktori u donošenju odluka o kupovini. Sve značajniju ulogu ima “made in”.

“Made in” Njemačka ili “made in” Japan može zasigurno doprinijeti povećanju vrijednosti postojećeg proizvoda u svijesti kupca ali i olakšati put novih proizvoda do kupaca ili obratno. Stoga je ovo postao čest način na koji kupci procjenjuju ne samo proizvode koji su već prisutni na tržištu već i brojna istraživanja naglašavaju ulogu koju “made in” ima na kupčevu procjenu novih proizvoda o kojima ima malo ili nimalo prethodnog znanja. U slučaju proizvoda koji dolaze iz manje razvijenih zemalja i zemalja o kojima postoji oskudno prethodno znanje na globalnom tržištu te koje nemaju uspostavljen imidž zemlje preporučuje se razvijanje tzv. “kišobran strategije”, kojom se nastoje kombinirati brojni pozitivni aspekti u namjeri da se komunicira sa zemljom kao poželjnim brendom. Takvom strategijom nastoje se kombinirati svi pozitivni efekti da bi se u cjelokupnom presjeku ostavio dojam poželjnog brenda.

Sadržaj

UVOD 3
1 Imidž BiH 5
2 Prioriteti spoljne politike BiH 7
3 Imidž BiH i spoljna politika 9
ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:13 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Uticaj organizacione kulture na novozaposlene - prihvatanje ili neprihvatanje org. derrick 0 2,151 04-06-2013 03:04 PM
zadnja poruka: derrick
  Bezbjedonosno-obavještajni sistem BiH derrick 0 2,366 08-02-2013 12:46 PM
zadnja poruka: derrick
  Uticaj stresa na sportski rezultat - seminarski derrick 0 2,155 07-02-2013 08:52 PM
zadnja poruka: derrick
  Uticaj stresa na sportski rezultat derrick 0 1,792 07-02-2013 08:49 PM
zadnja poruka: derrick
  Uticaj saobraćaja na atmosferu kao kompleks ekoloških faktora Maja 0 2,042 19-07-2012 04:12 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: