Uslužni Menadžment I Tema Tqm

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Uslužni Menadžment I Tema Tqm
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Rezime.

Tema koja je ovde obrađena je upravljanje kvalitetom usluge. Kvalitet je složena kategorija koja je promenljiva. U radu je opisan pojam kvaliteta uopšte, pojam kvaliteta usluge i načini upravljanja kvalitetom. Totalno upravljanje kvalitetom TQM, kao poseban i savremen pristup upravljanju kvalitetom dobilo je posebno mesto. Poslovanje na tržištu se menja i njegovim usavršavanjem i osavremenjivanjem otvaraju se sasvim nove dimenzije koje pokazuju put do opstanka preduzeća i osvajanja novih i širih tržišta. TQM u oblasti usluga je putokaz poslovanja koje preduzeće trebalo da sledi da bi bilo uspešno, a čine ga najnovija ekonomska znanja i susret dve nauke menadžmenta i marketinga.
Ključne reči.


• kvalitet – skup svih karakteristika, svojstava proizvoda i usluga, koje se odnose na njihovu mogućnost da zadovolje utvrđene ili izražene potrebe kupaca.
• standard – to je dogovoreni, stereotipan način ponašanja u predviđenoj situaciji. To je dokument utvrđen konsenzusom i potvrđen od strane priznate organizacije, koji je za opštu i višekratnu upotrebu, a kojim se utvrđuju pravila, smernice ili karakteristike za različite aktivnosti ili njihovi rezultati, u cilju ostvarivanja optimalnog stepena reda u datom kontekstu.
• upravljanje kvalitetom usluge – postoji mogućnost da se odredi optimalna vrednost kvaliteta usluge u konkretnim uslovima i težnja da se ona dostigne zove se upravljanje kvalitetom usluge
• totalno upravljanje kvalitetom usluge – neprekidno i sistematsko zadovoljenje potreba kupca korišćenjem svih raspoloživih resursa.


18 strPORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:50 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Menadžment malog biznisa - strategijski menadžment derrick 0 1,376 17-09-2013 09:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Strategijski menadžment - Menadžment Dzemala 0 2,768 17-04-2011 04:42 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Odabrani menadzment -Uslužni menadžment Dzemala 0 2,339 17-04-2011 04:18 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Benchmarking, pojam, vrste, tipovi i potreba i proces uvodjenja benchmark - Uslužni m Dzemala 0 2,738 17-04-2011 03:47 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Uloga zaposlenih u procesu isporuke usluge - usluzni menadzment Dzemala 0 2,191 19-10-2010 10:37 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: