Upravljanje poslovnim funkcijama u malim i srednjim preduzecima - diplomski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Upravljanje poslovnim funkcijama u malim i srednjim preduzecima - diplomski
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U današnjem svetu nemilosrdne konkurencije svaka stagnacija u razvoju pojedinog preduzeća bilo da se radi o malom ili srednjem preduzeću je prvi korak prema likvidaciji samog preduzeća. Cilj svakog preduzeća je da preko instrumenata upravljanja osigura stalan rast i razvoj i tako poveća svoju sopstvenu vrednost. Pri ostvarenju ovog cilja svako preduzeće mora zadovoljiti očekivanja različitih interesnih grupa kao što su vlasnici preduzeća, menadžment, zaposleni, dobavljači, potrošači, vladine institucije i društvo u celini. Ova očekivanja mogu biti finansijske i nefinansijske naravi i pri upravljanju preduzećem, odnosno donošenju odluka važnih za poslovanje u obzir je potrebno uzeti i jedna i druga. Konkurencija i sve bolja informisanost kupaca prisiljavaju današnja preduzeća na značajnu promenu strateškog razmišljanja. Ona preduzeća koja žele izgraditi konkurentsku sposobnost na sadašnjim i budućim tržištima moraju promeniti način razmišljanja koji je na njih gledao kao na izdvojeni sistem koji se treba pozicionirati na tržištu što je bolje moguće. U današnjoj poslovnoj okolini na ove subjekte privrednog razvoja je potrebno gledati kao na otvoreni dinamički sistem koji je u neprestanoj interakciji sa svojom okolinom i čiji lanac vrednosti je samo jedan deo ukupnog lanca vrednosti u kojem sudeluju i dobavljači i kupci preduzeća. Tehnološki razvoj, stalno nova tehnološka i naučna otkrića i njihova neposredna primena i ugradnja u proizvode, usluge, organizaciju i način upravljanja, pa i na sam način života, uslovljavaju da permanentna promena i kreiranje novog postaju jedini mogući način egzistencije svake organizacije.

Ekonomsko okruženje u kojem se preduzeća nalaze pretpostavlja promenu modela upravljanja i rukovođenja u maniru poslovanja u okruženju promena. Najvećim delom to znači promene u smislu prilagođavanja strategije razvoja i reforme u poslovanju koje trebaju osigurati rast globalnog poslovanja, otvoriti nova radna mesta, kreativno odgovarati na zahteve tržišta. Rast i razvoj poduzeća uveliko je određen sve većim zahtevima modernog potrošačkog društva. Pitanje opstanka usmerava se prema visoko industrijaliziranoj proizvodnji, ubrzanom razvoju novih proizvoda i sve strožim regulativama zaštite potrošača. Snažan tehnološki rast i razvoj, brzina primene novih dostignuća, porast kompleksnosti poslovanja, nužnost prilagođavanja i planiranja samo su neke od karakteristika nemilosrdne borbe za konkurentnost. Svaka se strategija temelji na izgradnji i održavanju konkurentske prednosti. Preduzeće može dugoročno kontrolisati svoje suparnike iz industrije samo ako uspe da ostvariti održivu konkurentsku prednost. Potreba uvođenja novih tehnologija došla je u uslovima kada ponuda dobara nije mogla podmiriti postojeću potražnju i stoga je zadatak preduzeća bio iznaći način povećanja obima proizvodnje i unapređenja proizvodnosti rada. ..

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Pojam malih preduzeća 5
1.2 Srednja preduzeća 5
1.3 Upravljanje poslovnim funkcijam u MSP 6
1.4 Pojam i definicija funkcija 6
1.5 Osnovne poslovne funkcije - upravljanje 7
1.6 Mesto upravljanja u sistemu funkcija 8
1.7 Rukovođenje - menadžment 9
1.8 Tipovi rukovođenja 9
1.9 Izvršenje 11
1.10 Podela i sadržaj izvršne funkclje 12
1.11 Planiranje 13
1.12 Organizovanje 16
1.13 Analiza 18
1.14 Kontrola 20
1.15 Osnovna delatnost 22
1.16 Upravljanje nabavnom funkcijom u malim i srednjim preduzećima 23
1.17 Upravljanje prodajnom funkcijom u malim i srednjim preduzećim 28
1.18 Upravljanje ljudskim resursima u MSP 31
1.19 Upravljanje i kontrola zaliha u MSP 34
1.20 Upravljanje finansijama MSP 36
1.21 Upravljanje marketingom u MSP 42
1.22 Organizovanje razvojne funkcije 46
ZAKLJUČAK 47
LITERATURA 50


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02-09-2010 12:39 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Upravljanje proizvodnjom 3 derrick 0 1,262 14-09-2013 12:51 AM
zadnja poruka: derrick
  Upravljanje integracijom projekta derrick 0 1,341 18-01-2013 01:06 PM
zadnja poruka: derrick
  Upravljanje promenama i upravljanje inovacijama Maja 0 2,177 09-03-2012 02:43 PM
zadnja poruka: Maja
  Zalihe i upravljanje zalihama Maja 0 3,282 09-03-2012 02:32 PM
zadnja poruka: Maja
  Upravljanje projektom Maja 0 1,680 09-03-2012 02:28 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: