Upravljanje ljudskim resursima - kadrovanje

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Upravljanje ljudskim resursima - kadrovanje
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz menadžmenta.

Istorija menadžmenta potiče od davna, još 5000 godina prije hrista kada su Sumeri izmislili slova i počeli da čuvaju zapise.Zahtjevi koji su imali u početku su bili predusređeni na to da se organizuju u grupe i da čuvaju grupu od protivničkih grupa.Neminovnost je bila ta da su se na površinu pojavili članovi grupa ili plemena koji su bili dominantniji i predodređeni da vode ostale

Upravljanje i razvoj ljudskih potencijala postaje sve značajnije zbog novog mjesta i uloge čovjeka u svim društvenim procesima kao i u njihovom upravljanju. Motivacija i zadovoljstvo zaposlenih postaju temelji zanimanja savremenog managementa ljudskih potencijala jer jedino se izgradnjom kvalitetnog motivacijskog sistema može pomoći organizaciji da poveća svoju konkurentsku sposobnost i vrijednost

Zadatak dobrog menadžera svake organizacije jeste da na pravi način doprinese maksimalnom iskorištavanju resursa u cilju ostvarivanja interesa i ciljeva organizacije.

Najvažniji resurs je čovjek. Ipak, upravljanju najvažnijeg resursa se dosad u praksi pridavalo najmanje pažnje. Naš zadatak je da to stanje promijenimo i da, što detaljnijim proučavanjem materije upravljanja ljudskim resursima, doprinesemo što boljem statusu radnika u organizacijama a time i boljem statusu radnika u društvu u cjelini.

Upravljanje ljudskim resursima (Human Resources Management ) je faza operativnog menadžmenta putem koje menadžment firme stvara cjelovite pretpostavke za visok stepen zadovoljstva angažovanih resursa.

Zadatak (obaveza) je menedžera da shvate ljudsku složenost i osobnost, motivacione teorije te da u zavisnosti od specifičnih okolnosti u kojima preduzeće posluje izaberu i primjenjuju materijalne i nematerijalne motivacijske tehnike. Premda u nauci postoje različiti teoretičari motivacije koji su izradili različite podjele motiva, kod menedžera najpopularnija je teorija Abrahama Maslowa (1943)

U poslednje vrijeme svjedoci smo burnih i korijenitih promjena u obliku ekonomskih odnosa privreživanja kako na domaćem tako i na inostranom planu. Prestrukturiranje naše privrede i reformisanje preduzeća po zapadnim modelima postavlja nove zahtjeve u načinu upravljanja preduzećem.

HRM

Definicija HRM


Menadžment ljudskim potencijalima (Human Resources Management) je funkcija koja pomaže organizaciji u ostvarivanju ciljeva postizanjem i održavanjem efektivnosti zaposlenih. Pored termina HRM, u upotrebi su i personalni menadžment, personalna administracija , personalne i industrijske relacije.
HRM je strateška menadžerska funkcija u okviru koje organizacijski top menadžeri stvaraju cjelovite menadžerske pretpostavke za visok stepen zadovoljstva angažovanih ljudskih resursa.

Danas, sam pojam HRM-a ima 4 značenja:
1.Naučna disciplina
2.Menadžerska funkcija
3.Posebna poslovna funkcija u organizaciji
4.Specifična filozofija menadžmenta

Aspekti HRM-a

HRM obuhvata sljedeće skupine aktivnosti koje utiču na prirodu odnosa između zaposlenih i organizacije:
-Uticaj zaposlenih su zapravo svi načini uključenosti u procesu poslovnog odlučivanja. Postoji pet načina uticaja zaposlenih:
1.shop-flow percepcija
2.radnički konzilij
3.zakon o kodeterminaciji
4.financijska participacija
5.kolektivno pregovaranje
-Tok ljudskih resursa su sve odluke koje se odnose na zaposlene prilikom njihovog ulaska, boravka i izlaska iz organizacije
-Sistemi nagrađivanja koji se odnose na sisteme materijalnih i nematerijalnih nagrađivanja
-Sistemi rada su uslovi rada i način organizacije rada na nivou radnog mjesta
-Usaglašenost sva četiri aspekta u sprovođenju HRM-a


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
29-05-2010 12:26 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Upravljanje biznis projektima derrick 0 1,095 24-02-2014 04:03 PM
zadnja poruka: derrick
  Upravljanje kvalitetom projekta derrick 0 1,146 24-02-2014 04:01 PM
zadnja poruka: derrick
  Upravljanje rizikom - neizvesnost, rizik i verovatnoća derrick 0 1,102 14-09-2013 03:13 PM
zadnja poruka: derrick
  Upravljanje promenama tehnologije i organizacije derrick 0 1,183 18-01-2013 02:18 PM
zadnja poruka: derrick
  Upravljanje zalihama 2 derrick 0 826 18-01-2013 02:15 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: